Üdv mindenki! Örökölt autót eladhatunk-e átíratás nélkül hagyatéki végzés másolatával?
Figyelt kérdés
2014. ápr. 15. 14:47
2/8 anonim válasza:
Igen. Megírjátok az adásvételit, az új tulaj köt rá biztosítást, megcsinálja az eredet vizsgát. Majd ez után együtt beballagtok az okmányirodába és rögtön az új tulaj nevére fog kerülni.
3/8 anonim válasza:
Nem.
Eredeti hagyatéki végzéssel igen.
(Múlt héten kérdeztem az okmányirodát)
4/8 anonim válasza:
A másolata szót nem is néztem. Nincs meg az eredeti példány, vagy miért akartok másolatozni?
5/8 A kérdező kommentje:
Meg van az eredeti példány is, de a vásárló mondta hogy az okmány irodába mondták neki meg felel a hagyatéki végzés másolata is.
2014. ápr. 15. 18:39
6/8 anonim válasza:
Ha az okmányirodának megfelel, akkor igen.
Bár érdekes, mert én utánfutót akartam venni, és ezért érdeklődtem az okmányirodában, nekem eredetit mondtak.
7/8 anonim válasza:
Hát persze, hogy az eredeti kell: azt majd lemásolják az okmányirodában..., de nyilván az általad hozott (nem ellenőrizhető hitelességű) fénymásolatot nem fogják elfogadni, ha nem mutatod be hozzá az eredetijét is.
8/8 kkovax38 válasza:
A másolatot közjegyzővel hitelesíted, és egyenértékű lesz az eredetivel. Kb. 1500 Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!