Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Üdv mindenki! Örökölt autót...

Üdv mindenki! Örökölt autót eladhatunk-e átíratás nélkül hagyatéki végzés másolatával?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 15. 14:47
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
nem
2014. ápr. 15. 14:55
 2/8 anonim ***** válasza:
Igen. Megírjátok az adásvételit, az új tulaj köt rá biztosítást, megcsinálja az eredet vizsgát. Majd ez után együtt beballagtok az okmányirodába és rögtön az új tulaj nevére fog kerülni.
2014. ápr. 15. 14:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Eredeti hagyatéki végzéssel igen.

(Múlt héten kérdeztem az okmányirodát)

2014. ápr. 15. 15:04
 4/8 anonim ***** válasza:
A másolata szót nem is néztem. Nincs meg az eredeti példány, vagy miért akartok másolatozni?
2014. ápr. 15. 15:07
 5/8 A kérdező kommentje:
Meg van az eredeti példány is, de a vásárló mondta hogy az okmány irodába mondták neki meg felel a hagyatéki végzés másolata is.
2014. ápr. 15. 18:39
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha az okmányirodának megfelel, akkor igen.

Bár érdekes, mert én utánfutót akartam venni, és ezért érdeklődtem az okmányirodában, nekem eredetit mondtak.

2014. ápr. 15. 20:47
 7/8 anonim válasza:
Hát persze, hogy az eredeti kell: azt majd lemásolják az okmányirodában..., de nyilván az általad hozott (nem ellenőrizhető hitelességű) fénymásolatot nem fogják elfogadni, ha nem mutatod be hozzá az eredetijét is.
2014. ápr. 19. 09:56
 8/8 kkovax38 válasza:
A másolatot közjegyzővel hitelesíted, és egyenértékű lesz az eredetivel. Kb. 1500 Ft.
2014. máj. 7. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!