MIÉRT nem tiltják be a NAGYON hangos motorokat?
Teljesen igazad van, valóban szükség lenne ezt is szabályozni, hogy az ilyen gépeket milyen körülmények közt lehessen használni.
De hogy miért, arra nem tudom a választ.
Jó és jogos kérdés... Én minden olyan eszközt és megoldást a forgalomból való azonnali kivonás terhe mellett tiltanék, ami a jármű üzemét figyelembe véve indokolatlan zajt kelt, vagy aminek dedikált célja a zajkeltés (pl. ún. sportkipufogó, ami a lóerők "pótlása" hangerővel).
/* Anno a "felfúrt" kipufogódobos Trabantok üzemeltetőit mocskosul kiszadizták a rendőrök, és még azzal együtt is igazuk volt, hogy az sajnos sok esetben pénzszűke szülte kényszermegoldás volt. */
Szerintem megpróbálok ez ügyben pár levelet írni, engem is az irritálásig zavar.
Igen ellenőrízni kellene!
Elvileg műszakin mérik hány dB a zajszint, de amint megvan a vizsga már teszik is vissza a "sportost".
Szerintem a rendőröknek ezeket is igazoltatni kéne és megbüntetni(pénzbírság)az ilyen motor használatáért. Amikor mesélik, hogy 1 órán át próbálják ágyba dugni a kisgyereket és amikor végre elalszik elrobog a ház előtt egy ilyen vadállat és felébred akkor csak még mérgesebb leszek.
Vagy amikor beszélgetünk sétálás közben és elmegy mellettünk egy ilyen vadbarom, és nem halljuk egymás szavát, és megfájdul a fülünk is tőle...
mert a NAGYON hangos motorok papíron nem léteznek, azthiszem '95óta van egy EU-s rendelet a kipufogók zajszintjéről, amit elég szigorúan vesznek , gyárilag olyan hangtompítóval és folytással rendelkeznek ,ami miatt nem zavaró a zajhatás-eddig oké is
viszont ha valaki elkezdi a teljesítménytuningot akkor az egyik első dolog az hogy kiveszi a folytást és a hangtompítót/ vagy teljesen nyitott dobot vesz->ez egy 13000 RPM-en pörgő sportmotorrral kombinálva elég hangos
DE mivel ezen a motoron GYÁRILAG egy olyan kipufogó van ami megfelel az EU-s rendeletnek, és a kutya sem nézi milyen kipuff van rajta-> papíron nem hangosabb a megengedettnél->nem lehet kivonatni a forgalomból ilyen alapon:)
ha meg viszi a tulaj vizsgáztatni akkor félóra szereléssel visszarakja a gyári kipuffot és ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!