Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki Swift Tulajdonosok, Ez...

Suzuki Swift Tulajdonosok, Ez tényleg olcsó? Bővebben lent .

Figyelt kérdés
5 évvel ezelőtt vettem egy suzuki swiftet 1997-es 5 ajtós kis ezres , azért döntöttem ez a típus mellett mert mindenki mondta hogy milyen olcsó alig kell rá költeni meg amúgy is olcsó hozzá minden, hát el telt 5 év és jócskán kellet rá költeni és szeretném meg kérdezni hogy más mennyit költött ennyi vagy több idő alatt a suzuki swiftjére , nekem ezekre kelett :vezérlés , lengőkarok,gumiharangok, kipufogó , vízpumpa ,önindító ,szimeringek ,komplett kuplung ,féltengely csuklók , kormánymű persely , kormány összekötő kompletten axiál csuklókkal , ezek az alkatrészek és munkadíjuk összesen 250.000 ft ba kerültek és rengetek alaktrészt kedvezménnyel szereztem be az 5 év alatt , ezen felül van még az olaj cserék a gumi abroncsok vásárlása és egyéb költségek. Az autót vásárlás előtt szerelővel néztük meg és akkor még nyoma se volt ezeknek a hibáknak ezek mind 2-3 havonta jöttek ki sorba . A kérdésem az lenne hogy más tulajdonosok és költenek ennyit a régi swift-re ? vagy csak egyszerűen ez a természetes .

2016. okt. 14. 20:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne kezdjük.

Nekem is volt swiftem, a magyar utakat nem szeretik az alsó talpasok, ezért lengőkart kétszer cseréltem, 6 év alatt. A kormány összekötő, axiál csuklókkal is a jó magyar utaknak tudható be, valamint annak, hogy nem igazán kerülgeted a kátyúkat. Kipufogó szeret rohadni az ólmozatlan benzintől, de ez se az autó hibája. Gumiharangokat is szereti enni, de ez is a harangok minősége miatt van, egyébként a szakadt harangok miatt lesz féltengelyes is. Vezérlés csere, vízpumpával, alap használtautó vásárlás esetén... A kuplung is a bal lábad miatt van, vagy az előző tulajok lábai miatt. Ugyanezt csináld meg 250-ből egy golfnál, aminél ugyanúgy beszart volna mindez,

2016. okt. 14. 20:39
 2/11 anonim ***** válasza:
32%

Annak a Swiftnek sok baja lehetett, csak a vételnél nem lett kiszúrva.

Én 1 éve vettem egy 1.3-as swiftet, azóta kellett cserélni vezérlést, 2x olajat és szűrőket cseréltem, meg 1x volt lakatos munka, télre alváz védelem. Ezen kívül vettem még rá 6 db gumit (2 télit, 4 nyárit) és természetesen vettem hozzá felniket. Mindezek mellé még vettem hozzá 2 db ködlámpát meg ami nem ,,főfényszóró" azt mind ledesítettem (helyzetjelzők, segédindexek, hátsó ködlámpák, tolató lámpa, rendszámtábla világítás, utastér, műszerfal). Mint láthatod, én is sokat költöttem rá, de ezek java része ,,csinosítások" vagy biztonság növelő faktorok. Van 1 régebbi Swiftünk is, ez szintén 1.3-as, ez 8 éve van meg. Ebbő is pakoltam át cuccokat, rádiót meg hangszórót az ,,újba".

A 8 éves Swiftünkre amióta nálunk van baromi sokat költöttünk, de azért mert az előző tulajok trehányak voltak, nem törődtek vele + mi is sokat baleseteztünk vele. Amióta én kezelésbe vettem azt is, azaz 3 éve és minden meg lett csinálva azóta azt is csak csinosítgatom, idén cseréltem le a műszerfalat fordulatszámmérősre, akkor LED-ek szintén zenészek, illetve a lökhárító indexeket fehérre cseréltem és az oldalsókat is. Ebben nem volt kiegészítő féklámpa, azt is tettem bele, idén a hátsó ködlámpákat is megcsináltam, elől sajnos már nincs a sok baleset miatt, arra már nem érné meg költeni.

2016. okt. 14. 20:40
 3/11 A kérdező kommentje:
persze tudom hogy más autók drágábban nem is panaszkodni akarok csak érdekel hogy csak én fogtam ki vagy általánosak ezek a dolgok más suzukisoknál is ,
2016. okt. 14. 20:41
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez tényleg olcsó, sőt, inkább úgy mondanám, hogy szinte nulla. Az emberek 95%-a összetenné két kezét és áldaná a jó istent ha 5 év alatt összesen 250.000-et kéne költenie autó szerelésére. Igazából le vagyok döbbenve hogy ennyi mindent hogyan tudtál megcsináltatni ilyen kevés pénzből.
2016. okt. 14. 20:47
 5/11 anonim ***** válasza:

Te fogtad ki, valszeg egy 60x rommá törtet fogtál ki amit Pistike a nagyfaterja garázsában 10 ezerért helyre rakta annyira, hogy újnak nézzen ki...

De ez probléma más autóknál is csak annyi különbséggel, hogy drágábban jössz ki.

Pl. én most 41 ezer ft-ért vettem új téli gumikat (4 db-ot) szereléssel együtt, más autóra veszel e ennyiért?

Akkor én nem ismerem a váltó olaj csere fogalmát, pedig már 3 éve vezetek és eddig csak Suzuki vezettem.

2016. okt. 14. 20:49
 6/11 anonim ***** válasza:
Kopó alkatrészek. Mit akarsz egy 20éves autónál?
2016. okt. 14. 21:13
 7/11 anonim ***** válasza:

A Volvo V40 1.9 dieselemre 4 év alatt 1.5 milliót költöttem. Pedig jó állapotban volt. Csak a vezérles csere volt 160000 munkadíjjal. A kopó alkatrészeken olaj+szűrökön kívül összesen csak egy turbó csere volt 150000 ért én cseréltem ki.

Összefoglalva bánom, hogy nem Suzukit vettem annak idején.

2016. okt. 14. 21:23
 8/11 A kérdező kommentje:
Bocsi de el írtam a vég összeget lakatos munkát nem számoltam meg egy két dolgot így 350.000 a vég összeg de ahogy látom a kommentek még ez is jónak számít :)
2016. okt. 15. 19:19
 9/11 anonim ***** válasza:
Hát én Suzukit tartok ki ennyiből, de a többi márkához képest jónak számít :)
2016. okt. 15. 19:59
 10/11 anonim ***** válasza:
*Hát én 2 Suzukit.... akart lenni ;)
2016. okt. 15. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!