Egyik haveromnal simsonoztam es megakartam allni .. Mondta hogy igy kell meg ugy kell es nem tudom hogy de ugy elcsesztem hogy a motor lefulladt engem meg ledobott.. Xd. Szoval hogy kell vele hirtelen megallni?
2016. júl. 12. 20:31
1/9 anonim válasza:
nemtom
2016. júl. 12. 20:38
2/9 A kérdező kommentje:
Lecci csak akkor irj ha tudod.. Koszi
2016. júl. 12. 20:40
3/9 anonymus950 válasza:
Gondolom a kuplungot behuztad, mivel gondolom sebbesegbe volt, akkor lehet nem emelt ki rendesen, ha nem húztad be akkor meg azért.
2016. júl. 12. 20:40
4/9 anonim válasza:
Reméltem h legalább 60 km sebességnél teszed fel a kérdést
2016. júl. 12. 20:45
5/9 A kérdező kommentje:
Koszi... Meg varok valaszokat!
2016. júl. 12. 20:52
6/9 anonim válasza:
miért vársz még választ? fékezéskor nyomod a jobb lábbal a fékpedált, a jobb kézzel húzod a fékkart,a ballal meg a kuplungot. te a bal kezeddel megállas közben a tökeidet vakartad, vagy a szúnyogokat kergetted, vagy mittudomén mit csináltál vele. a lényeg, hogy nem oldottad a tengelykapcsolót, ezáltal a motor lefulladt, ugrálni kezdett, te meg lerepültél róla.
Nincs ezzel gond! senki nem tanulta meg az anyja hasában. ülj fel rá újra, és mondd a haverodnak, hogy magyarázza el újra a megállás, sebességváltás menetét. gyakorlás kérdése az egész, előbb-utóbb menni fog!
2016. júl. 12. 21:08
7/9 A kérdező kommentje:
Koszi.. Es olyat lehet hogy ha mondjuk 3.ban van es hirtelen akarok megallni akkor csak a kuplungot huzom es utana lerakom uresbe?
2016. júl. 12. 21:22
8/9 anonim válasza:
teljesen mindegy hányadik sebességben van. ha behúzod a kuplungkart, akkor a motor szétkapcsolod a sebességváltótól. tehát ilyenkor a motort csak a lendület viszi tovább. ilyenkor ha megállsz, akkor elméletben ráérnél (a te példáddal élve), harmadikból kirakni üresbe. a probléma viszont ott van, hogy álló helyzetben elég nehéz több fokozatot visszakapcsolni. ez az miatt van mert a fogaskerekek egymásnak feszülnek, fog a fogra csúszik a váltóban. inkább úgy csináld hogy lassításkor kapcsolsz vissza egész másodikig, és mikor még gurul a motor akkor vezsed ki üresbe. akkor sokkal könnyebb megtalálni. persze ez egy kezdőnek elég bonyolult, de mint az előbb is írtam: gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás...
2016. júl. 12. 22:02
9/9 anonim válasza:
Szia.
Vissza tudsz váltani 3-as ból is.
Annyi az egész,hogy behúzva van ugye a kuplung
te meg szépen adogatod neki a gázt
"húzogatod a gázkart" lepöccinted 2-es,
megint gázt adsz (gázkar húzogatás)
és finoman pöcc le és meg is van az üres ennyi. :)
Én akkor szoktam így ha hirtelen meg kell állni valami miatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!