Ha behajtani tilos tábla lekopott úgy is megbüntethetnek?
A pongrác úti gyógyszertárnál// X. kerület ügyeleti gyógyszertár//
Na szóval a pongrác úti gyógyszertárnál ma sötétedés után megálltam, jobbra kanyarodtam a képen is látható behajtani tilos táblánál
a tábla szinte teljesen le van kopva, szóval hófehér a mai napra a felvétel régi. és a kanyar után helyezkedik el.
A táblát megvilágító lámpa nem világított ki van égve.
ilyen esetben ha van a helyszínen kamera ami ezt figyeli akkor ha megbüntetnek fellebbezek van esélyem?
szóval a tényezők:
* tábla kopott, szinte hó fehér fakó
* kanyar után helyezkedik el a tábla
* táblára mivel kanyar után van nem világít az autó fényszórója illetve a tábla fölött elhelyezett lámpa nem világított.
előre is köszönöm
nekem anno úgy tanították ha a zebra előtt nincs kirakva tábla, a havat meg nem takarították el, akkor ott nincs zebra....
szerintem ez a logika tökéletesen működhet ebben az esetben is...az hogy a világot mennyire hatja meg...hááát...
Ilyen helyen nem szokott lenni kamera, max. egy szembejövő ideges autóssal találkozhatsz.
"szóval a tényezők:
* tábla kopott, szinte hó fehér fakó "
Csak szinte, vagyis felismerhető. Ez nem kifogás.
"* kanyar után helyezkedik el a tábla "
Gyakran van így, ez se kifogás.
"* táblára mivel kanyar után van nem világít az autó fényszórója illetve a tábla fölött elhelyezett lámpa nem világított."
A közlekedési táblákat nem kötelező kivilágítani, ez se kifogás!
Tessék jobban figyelni!
A KRESZ alapszabálya: ami nem látszik, az nincs.
A szinte alig felismerhető már megkérdőjelezhető, mert utólag valahonnan csak tudod, hogy nem lett volna szabad onnan behajtani.
Kedves utolso.
Igen. Azert tudtam utolag hogy az behajtani tilos, mivel arra jottem visszafele amerrol bementem es visszafele ugyan azon az oszlopon kotelezo haladasi irany volt.
Es ebbol kigondolva a feher kerek tabla meg behajtani tilos tabla lehetett.
Mivel a masik iranybol egy jo lathato kotelezo haladasi irany tabla van.
De ez is megkerdojelezheto mert a feher kor alaku tabla lehet kotelezo haladasi irany tabla is ....csak mivel a masik iranybol jol latszik a kotelezo haladasi irany tabla ezert nem szokas mind ket iranybol kitenni a kotelezot
"arra jottem visszafele amerrol bementem es visszafele ugyan azon az oszlopon kotelezo haladasi irany volt. "
Az a nagyobbik baj, hogy a táblákat se ismered! Azon a környéken sehol sincs kötelező haladási irány, az útszakasz elején „Egyirányú forgalmi út” tábla van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!