Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 17Évesen robogóval külföldre?...

17Évesen robogóval külföldre? (Horvátország)

Figyelt kérdés

Hello!Kérdésem lenne az lenne, hogy egy kisebb baráti körrel kimennénk nyáron Horvátországba és van köztünk fiatalkorú is!És ez ügyben kérném segítségeteket, mert mindenki mást mond. szülői engedély,jogsi,biztosítás rendben van de nem tudom, hogy a kor miatt nem lesz-e gond külföldön való közlekedés ill. ugyebár robogókon nincs rendszám de elvileg közlekedési felügyelettől lehet kérni valamiféle engedélyt!?

Segítségeteket köszönöm!

2010. febr. 19. 01:34
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Szerintem nem nyerő ötlet. Ráadásul autópályán se mehetnél...én tuti nem vágnék bele egy ilyen útba robogóval.
2010. febr. 19. 02:00
 2/21 anonim ***** válasza:
En ujvideki vagyok es valamikor a Horvatokkal egy allamban eltunk. Ebbol kifolyolag ugy tudom (ha nem valtozott) hogy 50ccm alatt is van rendszam tabla. Itt legalabb is van. 50ccm alatt aazt irja, hogy Novi Sad az felett pedig hogy NS. Szerintem ott is igy maradt. Ezert szerintem nem orulnenek neki, ha tabla nelkul mennetek. Ja es autopalyan, ahog az elso is mondta, nem mehetnetek. Es oszinten 17 evesen meg nincs tapasztalatotok ilyesmire. Ha mar nagyon motoroznatok, tegyetek fel a vonatra es a tengerpartot jarjatok be ugy. En is bator voltam 17 eves fejjel, de hidd el nem erdemes kockaztatni. 36f
2010. febr. 19. 02:30
 3/21 A kérdező kommentje:

KÖszi a választ!Tapasztalattal nincsen gond autóval, motorral nagyon sok kilométert tudhatunk már magunk mögött szerencsére:)és ha már simsonnal meg járták nehogy robogóval ne csinálja meg senki:)!Egész Magyarországot bejártuk már!Természetesen nem autópályán mennénk!igen rendszám van horvátoknál még mindig a robogókon, de elvileg úgy kilehet menni ha engedélyt kérünk a közlekedési felügyeletnél!

A 18 év alatti vezetés külföldön mennyire problémás?

2010. febr. 19. 02:44
 4/21 anonim ***** válasza:
nem is a tapasztalat hiánya itt a gond, hanem az h tényleg ott is mint ahogyan a legtöbb országban ezt komolyabban veszik mint nálunk, én tuti nem mennék. valóban jó ki spoén és jó kis túra lenne, de a pálya is egyrészt akadály, de a rendszám nélküliség kapásból probléma :(
2010. febr. 19. 04:41
 5/21 anonim ***** válasza:
És ha valakinek, beadja az unalmast a robogója? Nem úgy van mint idehaza, hogy becsöngetek Mari nénihez, hogy "had rakjuk már be a fészerbe, majd holnap visszajövünk egy utánfutóval!!" Robogóval 40 km-re nem indulnék el nemhogy Horvátországba. Ezeket a kis sz@rokat városi használatra találták ki, nem hosszú utakra.
2010. febr. 19. 07:27
 6/21 anonim ***** válasza:
Nagykoru felügyeletével kimehet külföldre a 17éves haverotok is veletek.Nyugodtan mehettek külföldre robogóval rendszám nélkül is,csak kell hozá nemzetközi biztositás (nagy zöld lap) amitt a biztositó év elején ki is szokott postázni,vagy ha nem akkor a biztosítótol kel kérni(pl:én minden év elején autómatikusan megkapom)Lazán kibír bármilyen hosszú utat egy robogó.MI haverral Babettával szoktunk járni Bécsbe oda-vissz 450-500km.Régebben 125ös túra robogókkal tettük meg ezt az utatt csak abban neméreztünk semmi kihívást :)
2010. febr. 19. 09:40
 7/21 anonim ***** válasza:
Sőt én biztatlak is benneteket,hogy menjetek és mutasátok meg,hogy nemcsak autóval lehett hosszabb útra menni.(de lehetőleg vigyetek mindenféle szerszámokat,és alkatrészeket) Mi ezen a nyáron Lengyelország (Balti tengert) tűztük ki uticélnak.(BABETTÁVAL)
2010. febr. 19. 09:53
 8/21 A kérdező kommentje:

Sziasztok!Köszi a válaszokat!A lerobbanás nem fenyeget mivel indulás elöt teljes generált kapnak!illetve már lassan 8éve hogy ezzel foglalkozunk:)ugyhogy a hiba lehetőség már csak-csak a 0%!de sajnos mindenkinek áll a zászló....

Köszi még egyszer!

2010. febr. 19. 10:50
 9/21 anonim ***** válasza:
A robogó az nemzeti kategória. Külföldre nem mehetsz vele.
2010. febr. 19. 12:24
 10/21 A kérdező kommentje:
12:24 hülyeség amit írtál!
2010. febr. 19. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!