BMW e46 318ti hengerprobléma vagy valami más?
Figyelt kérdés
A következő jelenséget tapasztalom nem rég vásárolt autóm esetében: reggeli indításkor esetenként beindítás után a motor leáll, és a pöc-röff helyett tovább kell forgatni az önindítót, hogy ismét beinduljon. Rendszerint ezután az autó rángat és fel fel villan a motorelektronika hibájára utaló sárga jelzés, azonban leállítás és újraindítás után (ekkor ismét pöccre indul) a probléma vagy megszűnik, vagy ismét jelentkezik de rövid, pár másodperc múlva megszűnik (gyanítom az egyik henger vacakol). A kérdés, hogy tapasztalt-e más is hasonlót, és ha igen mi lehet a hiba oka (gyertya, trafó, esetleg más?). Az autó típusa mégegyszer: BMW 3er E46 318ti 146 LE benzin. Az ötleteket, javaslatokat, trollkodásokat előre is köszönöm!2015. febr. 10. 09:44
1/4 anonim válasza:
Ha jól tudom ezekben hengerenkénti gyújtó trafó van.
Azokat ellenőrizd, ki tudod mérni, majd a gyertyákat is.
2/4 SándorÚr válasza:
Annyi sok mindentől lehet, nekem pl. elpusztult a MAF szenzor az hülyitette meg a kocsit. Én elsőkörben keresnék egy hibakód kiolvasós embert aki néhány ezer forintért kiolvassa a kocsit.
3/4 anonim válasza:
Ez a 2004 előtti N42B20 motor elég beteges, 2004 után gyártott N46B20-al kellett volna megvenni (csak nyilvánvalón az nincs olyan olcsón, mint a régebbi ilyen kehesek).
A N42B20-nak lehet gyújtás, szenzor, vezérműlánc fogátugrás, meg még egy rakat baja.
Nem trollkodni akartam, de el kellene vinni egy a bajor technikához értő emberhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!