Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Robogó vagy Simson?

Robogó vagy Simson?

Figyelt kérdés
Malaguti f12 és Simson s51 közül ti melyiket vennétek? A Simsonért mért rajonganak a fiatalok?
2014. szept. 5. 21:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem azért, mert olcsó hozzá minden, nagyon jó alkatrész ellátottsága van és megbízható. Könnyen fenntartható és jó motorozási élményt biztosít. Nekem nem tetszik kinézetre, ezért a Malagutit venném, de ez csak az én szubjektív véleményem.
2014. szept. 5. 22:33
 2/15 anonim ***** válasza:
Azért "rajonganak", mert férfiasabb motor mint egy robogó. Bár városban inkább a robogót választanám (a simson kicsit gáz lehet) de vidéken isten király egy járgány tud lenni. Férfias értsd: váltani kell, te szabályzod meddig pörgeted stb. :D
2014. szept. 5. 22:34
 3/15 anonim ***** válasza:
2. vagyok+ amit az első írt. Elég régi motorok és még mindig mennek sőt menni is fognak. Olyan igénytelen motorok mint a fene, kb. mint az autóban a suzuki. :D Lehet nyüstölni nem árt neki. És mivel sok van az alkatrész sem drága hozzá sőt..... :D
2014. szept. 5. 22:35
 4/15 anonim ***** válasza:

Azért férfias motorról beszélni 50-es kategóriában...túlzás.

Egy Simson se férfiasabb, mint egy robogó. A váltás nem nagy kunszt, nem értem, miért kell ezt mindig kiemelni. Fél óra alatt megtanulható. Ha városban járkálsz vele, csak nyűg a sok lámpa között. Annyit kell váltogatnod, hogy garantálom, meg fogod unni fél éven belül. Hangsúlyozom, ez csak városon belüli járkálásra igaz.

Amúgy való igaz, igénytelenebb segédmotorok, többet bírnak, ha pusztítani akarod mindenáron. Normál használat mellett egy robogó is kimegy veled a világból (értsd: ne digit állású csuklód legyen). Az alkatrész ellátottsággal vitatkoznék. Már csak utángyártott gagyi cuccokat kapsz hozzá, vagy bontottat. A bontottat pedig nem véletlenül szedték szét. A legtöbb blokk szét van ütve, nem kímélték a suhancok. Sajnos nem "hülyegyerekbiztos" a jó öreg Simson sem. Mostanra a legtöbbnek már volt vagy 20 gazdája, biztos volt közöttük legalább egy, aki azt hitte, na most ettől ő a Jani, és majd megmutatja, mit tud.

Szóval összességében én robogót vennék napi használatra. Kevesebb gond, fenntartása sem drágább, városban kényelmesebb is. A Simson mellett számomra egyedül a nagy kerék szól, de ez is orvosolható, számos nagykerekű 50-ees robogó létezik.

2014. szept. 6. 09:15
 5/15 anonim ***** válasza:

azért azt hogy rajonganak érte a fiatalok, szűkitsük le odáig hogy azok a fiatalok, akiknek nem telik normális motorra. Nem akarom lejárni a Simsont, de nekem nem tetszik, olyan idétlen kinézete van, meg idegesítő hangja. Alkatrész van hozzá mint a szemét, de azt is tegyük hozzá, hogy nem gyári alkatrészek. Vidéken lehet hogy überkirály vagy vele, bár mifelénk az Apriliák, Hondák, Yamahák mennek, elvétve látsz 1-2 Simsont, de azt a keveset is szopatják a fiatalok a nyugati motorokkal :) Mondjuk anno én is azt csináltam az RS50-el, akkor még több Simson volt, de úgy mentem el melletük mint a szél.

Ha városban kell a motor, akkor Malaguti, ha nagyon vidéken laksz, akkor lehet a Simson, de ha nem annyira vidéki vagy akkor inkább maradj a modern kor gyermekeinél

2014. szept. 6. 16:20
 6/15 anonim ***** válasza:
ma 16:20, most te lenézed azt akinek Simsonja van. Még az vesz Simsont akinek nincs pénze, figyel és akinek full tuning 70-80 ccm-is Simsonja van az szerinted miből rakta össze??? megvesz egy alap gépet 50 ezerért, és még 150-et rákölt, vadi új motorja lesz, 200-ezerből meg veszel egy használt robogót, de a Simson vadi új lesz 200 ezerből. Szerintem á-sd el magadat, lenézed a Simsonosokat, b.-@zd tele vagyok lóvéval, megveszlek kilóra a robogóddal együtt. Elmondom neked hogy sok pénzem ellenére is 2 Simsonom van. Idétlen kinézete van: csak szólok hogy 80s évekről beszélünk, akkoriba lettél volna fiatal, Őrültél volna ha lett volna Simsonod, bár nem tudom hány éves vagy.
2014. szept. 6. 18:34
 7/15 anonim ***** válasza:
nem nézem le őket, de ami igaz, az igaz. Hiába költesz egy Simsonra akár 500 000 forintot, az akkor is egy Simson marad, és ezen semmi nem változtat. Egyébként a 80-as években voltam fiatal (1972-es születésű vagyok), és halkal megsúgom hogy 1988-ban már Aprilia AF1 125-el motoroztam, amit 87-ben mutattak be Olaszországban, szóval ne nagyon keljünk vitába azzal hogy megveszel kilóra a robogómmal együtt mert nem hiszem hogy a szoci világba sokan repesztettek volna olasz gépekkel az országban, mellesleg igen van robogóm egy SR125 személyében mert ide-oda szaladgálni nem veszem elő az RSV4-et, de mindegy, nem ez volt a kérdés.
2014. szept. 6. 19:51
 8/15 anonim ***** válasza:
Nagy hülye, aki 200 ezret költ egy Simson-ra...
2014. szept. 6. 20:16
 9/15 anonim ***** válasza:

Nem is tudom hogy már mennyi

hasonló kérdés van már itt fent.

Simson vagy Robogó?

Robogó vagy Simson?

És sokan csak azért teszik fel ezt a kérdést,

hogy fikázzák ezt,vagy azt.

A Simsonok még 30-40,50 év után is motorok.

Azért ennyit kibírni sem semmi.

(és még mindig gurulnak az utakon)

"nemhiába Német minőség"

(Azért megnéznék egy robogót 50 év múlva)

A simsonnal lehet rallyzni bírja a terepet,

ezért szeretik a fiatalok.(szerintem)

A robogó az városi motor.

Terepen halott,főleg ha van egy kis sár.

(ja és az alacsony alja miatt sem jó terepre)

A simsonnal eltudsz menni városban,és terepen is.

Én próbáltam mind a kettőt,nekem a simson jött be.

2014. szept. 7. 01:03
 10/15 anonim ***** válasza:

Van itthon egy 89-es évjáratú Honda Dio-m, a mai napig üzembiztos, szóval ne jöjjünk azzal, hogy csak a Simson megy ki a világból.

Nincsenek csodák, egy 40 éves motort az évek során nem egyszer kellett teljesen generálozni. Ha ezt nézzük, bármelyik robogót is ugyanígy talpra lehet állítani bármikor.

Az, hogy terepre nem való a robogó, szerintem köztudott. De a Simson sem terepre termett. Max földutakra. Keményebb terepekre nem ajánlatos kivinni, azt a váz bánja. Oda már egy enduro szükségeltetik. :)

2014. szept. 7. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!