Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tovább adhatja üzembentartókén...

Tovább adhatja üzembentartóként a beleegyezésem nélkül? Vissza tudom valamilyen módon kapni az autót?

Figyelt kérdés
Tulajdonosa vagyok egy személyautónak,amit eladtam üzembentartóival egy személynek.Ez a személy is tovább adta majd a következő személy is tovább adta és már nem tudom hol az autó.Szeretném visszakapni az autót mert rajtam akarják behajtani a tilosban parkolásokat.
2014. jún. 14. 13:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Az üzembetartó nem adhatja el az autódat még üzembetartóival sem, mivel te vagy a tulajdonos. Így eléggé szívás a helyzet mert ha sikerült meghamisítania a papirokat akkor hivatalosan már nem te vagy a tulaja. Rendőrségre menj be és add elő a panaszodat, okmányokkal hitelesítve.
2014. jún. 14. 13:51
 2/4 anonim ***** válasza:
Jogilag nem tudja eladni, mert az üzembentartó nem jogosult a tulajdon átruházására, mivel hogy nem az ő tulajdona az autó. Ha ő átíratta magát üzembentartónak akkor rajtad nem tudnak semmit behajtani, mert te tulajdonos vagy de nem üzembentartója az autónak. Aki most jelen pillanatban papíron üzembentartó az fizet, akár nála van az autó, akár nem. Én most a helyedben kideríteném hogy az, akinek te odaadtad az autót az milyen papírt írt a következő "vevővel". Mert adás-vételit legálisan nem írhatott. Viszont hogyan sikerült neki lemondania a biztosítást, meg kijelenteni az autót a teljesítményadó alól? Valószínűleg hamisított adás-vételivel a Te nevedben. Ha senki nem tudja hogy hol van az autó akkor tegyél feljelentést hogy ellopták az autódat. Meg aztán a te vevőd ellen is tehetsz majd közokirathamisiításért. Jaj, nagyon csúnya ügy ez, nem írígyellek.
2014. jún. 14. 13:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Na, kérdező, most már érted, miért mondták, hogy ne add el az autót üzembentartóival, mert rápacsálsz?

Ilyenkor egyébként a legjobb, amit tehetsz, hogy a rendőrségre mész.

2014. jún. 14. 14:26
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem volt ott hivatalos üzembentartó bejegyzés, gondolom írtatok egy sajtpapírt, oszt' jól van az úgy!

Na itt az eredménye!

2014. jún. 14. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!