Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Felelőtlenség lenne elindulni...

Felelőtlenség lenne elindulni egy ilyen útra?

Figyelt kérdés

80 km-ről van szó.(csak oda 80, de 5-6 órát ott leszek, tehát pihenni is fogok) 5 hónapja van meg a jogsim, hétvégente 40-50 km-ert szoktam menni (pénteken is, szombaton, meg vasárnap) Aki eddig ült mellettem, azt mondja, hogy megbízható vagyok, nem az a fajta, aki 150-el megy. Eddig 60 km volt a max, amit egyben levezettem.Mivel ez egy ismeretlen út, amire gps-el mennék, megállnék kétszer, egyszer tankolni, egyszer meg pihenni, tehát 3 egyenlő részre osztanám az utat.Nem autópályáról van szó, hanem kisebb mellékútról.

Valóban felelőtlenség lenne? (20 éves vagyok)

2014. ápr. 1. 19:32
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Miért lenne felelőtlenség?
2014. ápr. 1. 19:35
 2/21 anonim ***** válasza:
Szerintem nem ,de világosban menj
2014. ápr. 1. 19:35
 3/21 anonim ***** válasza:

Nem vagy felelőtlen, és 80 km nem is nagy út, kényelmes tempóban is 1,5 óra alatt odaérsz, ami 20 évesen nem kihívás!

Viszont a GPS-t csak akkor kapcsold be, ha már a cél közelében vagy és az utcát keresed. Jobb lenne ha térképen terveznéd meg az útvonalat, és a városok közötti utat fejben tartanád, ugyanis a GPS elvonhatja a figyelmedet a vezetéstől, és néha még tévútra is vezet! Én 600 km-es úton is fejben tartom (vagy leírom) az útvonalat, a GPS-t csak végszükségben használom.

2014. ápr. 1. 19:37
 4/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Megfogadom őket, köszönöm!
2014. ápr. 1. 19:39
 5/21 anonim ***** válasza:
Nem felelőtlenség.
2014. ápr. 1. 19:45
 6/21 anonim ***** válasza:

80km nem nagy táv.

Bár én egyedül nem mentem még ilyen messzire mert semmi dolgom nincs 80km-re arrébb.

Kocsival kb 1,5 óra ha megállsz pihenni meg tankolni.

Az első sor után azt gondoltam robogóról van szó mert egy 50-es géppel elég hosszú egy ilyen út:D úgyhogy van ok az aggodalomra de autóval nem nagy dolog.

2014. ápr. 1. 19:50
 7/21 anonim ***** válasza:

Figyi csak 30km-el több mint az 50.

A GPS nekem nem vonta el a figyelmem sosem, pedig 7 hónapos jogsim van csak.

2014. ápr. 1. 20:11
 8/21 anonim ***** válasza:

Mai világban autóval a 80km nem nagy távolság. De nem is kell túlaggódni, 1 a lényeg, tudd hogy hova mész, én hosszabb utaknál felrom egy papírra hogy miként merre, és hogy melyik településen van az "útváltás". Minden hova odaértem eddig. GPS van, nem rossz dolog, ha jól be van állítva, és indulás előtt rámész arra hogy úti terv, vagy áttekintés és rendben találod, akkor jó, de ha menet közben azt mondja neked hogy győr jobbra, és te látod a táblán hogy győr egyenesen, akkor kell kikapcsolni az egészet.

De 5 hónapos jogsival nem kell parázni, főleg ha vezetgetsz is, én is 20 vagyok, de már majd 3 éve van jogsim, 17 évesen vizsgáztam, nem tudom mikor voltam németországban, de azt tudom, hogy nem voltam 18 éves, tehát max 8-9 hónapos jogsim volt, de ha emlékeim nem csalnak tél előtt mentünk, akkor pedig fél éves kb. lényeg a lényeg, autómentővel ketten, hamburg fölé, oda vissza 1800km ha jól emlékszem, és 4-5 óránként álltunk meg egy 20 percre max, ekkor váltottuk egymást, ebbe benne voltak a tankolások is, és hazafele autópályán max 80, de inkább 75km/h, mivel fent volt egy kocsi a platón. Igaz nem sokat aludtunk, de azt tudom, hogy egy élmény volt, az egész út maga, friss jogsisként fel az északi tengerig, láttuk is.

2014. ápr. 1. 20:14
 9/21 anonim ***** válasza:
oda vissza 2800, elírtam.
2014. ápr. 1. 20:15
 10/21 anonim ***** válasza:

"A GPS nekem nem vonta el a figyelmem sosem, pedig 7 hónapos jogsim van csak."

Nekem meg alig 28 éves a jogsim. Te meg majd rájössz, amikor először eltévedsz azzal a szarral, vagy befordulsz az egyirányú utcába szemből!

:D

2014. ápr. 1. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!