Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem büntetik a rendőrök...

Miért nem büntetik a rendőrök azokat, akik bukósisak nélküli képet töltenek fel magukról közösségi oldalra?

Figyelt kérdés
Félreéértés ne essék: nem a motorosok ellen vagyok, épp ellenkezőleg: a motorosok jóhírnevét rongálja az a sok tuskó, aki ország világ előtt büszke arra, hogy ő bukósisak nélkül (ne adj Isten papucsban/rövidnadrágban, izomtrikóban) ül fel a motorjára és hajt ki a közútra. Úgy gondolom a valódi motoros körökben már rég elfogadottá vállt az a tény, hogy a bukósisak és számos más védelmi eszköz használata nem csak ajánlott, de létfontosságú. Arról nem is beszélve, hogy a törvény is kötelez a használatára. Ha az elvileg zárt közösségi oldalakat lehet kémkedésre és bünőzök megfigyelésére, kézrekerítésére használni, akkor miért nem használja a Rendőrség az ott található képeket a közlekedésbiztonság javítására (nem mellesleg egy csomó pénz behajtására)?

2014. jan. 17. 22:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
26%
mivel semmilyen fénykép nem használható fel bizonyítéknak, csak videó felvételek.
2014. jan. 17. 22:31
 2/14 anonim ***** válasza:
75%

Szép is lenne, ha mindenkit megbírságolnának,mert nincs rajta bukósisak! Nekem is csak sisak nélküli képeim vannak fent a facbúkon! Bár nekem motorom sincs már vagy 20 éve!

:D

Azonkívül hogyan bizonyítod, hogy közterületen volt. Egy rossz fényképet semmilyen bíróság se fog elfogadni!

"ne adj Isten papucsban/rövidnadrágban, izomtrikóban) ül fel a motorjára és hajt ki a közútra."

Legjobb tudomásom szerint még nem kötelező a becsatolt bukósisakon kívül semmilyen más védőfelszerelés!

2014. jan. 17. 23:00
 3/14 anonim ***** válasza:
64%
ez téged miért zavar az ő életük nem a tiéd, jók lesznek szervdonornak
2014. jan. 17. 23:12
 4/14 anonim ***** válasza:

Már nem azért, de aki nem vesz fel sisakot (mint általában én is ha csak a közelben járkálok, pedig sportmotorom van) az magáért felel, én tudom hogy milyen veszélyeket rejt a természet és sebesség keveredése, de szerintem nincs olyan nagy motoros aki sisak nélkül még soha nem ment. Én kényelmi szempontból se szoktam városon belül felöltözni, szerpentinre igen, mert volt hogy megcsúsztam, de az is nedves közeg miatt történt. Régen pl nem volt kötelező a sisak, sőt Apám is csak azután vett egyet, miután normális motorja lett és nem csak 50-120között vitte. Közhelyesnek hangzik hogy motoros figyeljen a motorosra, első sorban mindenki magára, mert még mindig az a legnagyobb óvatosság, azzal a tudattal nem is lehet csupasz fejjel menni hogy majd a nagy terepjárós úgyis elenged, ha meg mégse, akkor rád húzza a kormányt azt szétvág a szalagkorlát, attól hogy törvény kötelez rá, az nem jelenti azt hogy mindent be kell tartani, hisz abból lenne a baleset, ezt anno kitárgyaltuk, hogy a lehetőséghez mért közlekedés a legjobb szempont. Különben meg milliószor őrültebb szabálysértéseket követnek el, nap mint nap.

Meg valahogy nem tud érdekelni egy idegen motoros vagy autós, ha rosszallja amit csinálok az a maga ügye, akik ismernek azok elfogadják, még ha egyszer ott maradnék valahol is.

2014. jan. 17. 23:13
 5/14 A kérdező kommentje:

"mivel semmilyen fénykép nem használható fel bizonyítéknak, csak videó felvételek."

Ez így ebben a formában nem igaz. Fénykép felhasználható bizonyítéknak, ha eredetisége bizonyítható. Ha meg maga a motoros töltötte fel a képet, akkor neki kell igazolnia a fénykép készültét. Ha netán a képen más személy is beazonosítható esetleg rendszám vagy arc alapján, ők is tanuskodhatnak.

"Legjobb tudomásom szerint még nem kötelező a becsatolt bukósisakon kívül semmilyen más védőfelszerelés!"

Valóban nem kötelező, vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy a törvényi szabályozás elég laza. Egy szál alsónadrágban például nem motorozhatsz. Ugyanakkor jó lenne leszokni a papucsos halászgatyás motorozásról is, tőlünk nyugatra nem nagyon látsz ilyet - nem véletlenül. Büntetni nem büntethetnek érte, de nem jelenti azt, hogy ez valami jó és követendő példa.

"Meg valahogy nem tud érdekelni egy idegen motoros vagy autós, ha rosszallja amit csinálok az a maga ügye, akik ismernek azok elfogadják, még ha egyszer ott maradnék valahol is."

Azt kéne elfogadni, hogy a motorozás már rég nem csak a társadalom egy különc rétegének szórakozása, hanem ugyanolyan közlekedési eszköz, mint a többi, aminek használatára szabályok vonatkoznak. A bukósisak nem olyan, mint a biztonsági öv, hiszen ha nem használod, legfeljebb lefejeled a szélvédőt, kissebb eséllyel kirepülsz az autóból. A bukósisak olyan, mint a karosszéria, más határfelület nincs a vezető/utas és a környezet között - tudtommal karoszzéria nélküli személygépjárművel sem nagyon lehet közlekedni az utakon, s nem csak az utasok védelmének érdekében.

2014. jan. 17. 23:41
 6/14 anonim ***** válasza:

" Ha meg maga a motoros töltötte fel a képet, akkor neki kell igazolnia a fénykép készültét."

Viszont önmagára nem köteles terhelő vallomást tenni :)

Nem kell ezekkel foglalkozni. Ha tényleg sisak nélkül közlekednek, akkor majd a rend éber őrei tetten érik őket és intézkednek. Vagy nem ...

2014. jan. 18. 00:11
 7/14 anonim ***** válasza:

" Ha meg maga a motoros töltötte fel a képet, akkor neki kell igazolnia a fénykép készültét."

Nem is értem, ezzel mit akarsz írni, csak sejtem.

De akkor ennyi erővel bárki bármilyen (akár gyalogos) képet tesz fel, utólag igazolnia kell, hogy nála volt-e például a személyi igazolványa? Mert ugy annak ott kell lenni mindig...

2014. jan. 18. 02:06
 8/14 anonim ***** válasza:

"Ha meg maga a motoros töltötte fel a képet, akkor neki kell igazolnia a fénykép készültét."

És miért igazolná, amikor ellenérdekeltség van? Majd ki fogja harcolni magának a büntetést? :)

Elég, ha az adóhivatal keresgél a facebookon, nem kell még a rendőrségnek is ténykednie. Az ilyen képek alapján a büntetés kiszabása nem biztos, inkább a számítógép elől menjenek ki az utcára és érjenek tetten akit éppen olyan tevékenység közben találnak, függetlenül attól, hogy mkp., szgk. vagy tgk.

A motorkerékpárosok "imidzsén" meg úgysem lehet változtatni, és talán nem is kell. Egész héten kedves és rendes fiú vagyok a munkahelyemen, na nehogy már hétvégén ne azt és úgy csináljak ahogy szeretnék... :P

2014. jan. 18. 13:00
 9/14 anonim ***** válasza:

"Ugyanakkor jó lenne leszokni a papucsos halászgatyás motorozásról is, tőlünk nyugatra nem nagyon látsz ilyet - nem véletlenül"

Igen azt mondod én megmondom neked őszintén amerre én lakok nem láttam még olyan motorost aki nem öltözött volna be de te gondolom nem ismered a youtubot ugye?Egy csomó videó van arról hogy a tőlünk Nyugatra lévő amerikában mennyi ember motorozik így ráadásul még bukósisak sincs rajtuk

2014. jan. 20. 09:55
 10/14 anonim ***** válasza:

Mi felénk elég sokan nyomják - főleg nyáron - lazábban. Papucs,póló, halászgatya. Leginkább a robogósok ( beleértve a nagytestűeket is ) és városon belül, de láttam már olyat is, hogy valaki elugrott pár utcányira a boltba papucsban a CBRrel.

Öcsém pl. még robogón is felöltözik, "motoron" meg főleg. Ő járt úgy, hogy csak át akart ugrani haverjához pár utcányira, felpattant a robogóra ( persze cipő, farmer ilyesmi megvolt ), aztán a szomszéd utcában elfeljtett megállni egy Astra a stop táblánál, így nem volt más választása, mint eldobni a motort. Sok ruha nem maradt rajta és a kórházban elhasználtak rá egy fél karton kötszert. Azóta, ha csak a boltba ugrik el robogóval, akkor is minimum bakancs és motoros kabát és van amikor még a motorosnadrágot is felhúzza... :D

Azért városban 50-60-as tempóban is lehet akkorát perecelni, hogy utána a sebből a sebész egy fél délutánon keresztül fogja szedegetni a kavicsot meg a nadrágmaradványokat :D

2014. jan. 20. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!