Mennyibe kerül egy vezérlés csere? Miért?
10 éves Renault Clio-ba mielőtt eladtam, 98.000-ért cserélték a vezérlést, munkadíjjal együtt
A 4 éves Ford Focus-ban ez 45.000 Ft volt, szintén munkadíjjal együtt.
Más gyártó, esetleg műszakilag sem tökéletesen ugyan az a vezérlés. Ez még nem olyan nagy árkülönbség, simán belefér szerintem.
Amúgy én Opelon cseréltettem tavaly 70.000-ért. Gyári vezérlésszett került bele márkaszervizben.
Ha idén csináltatom, már 50.000Ft.ért megcsinálták volna ugyan ott, ugyan azzal az alkatrésszel.
Szerintem te nem a vezérlésről beszélsz, legfeljebb a vezérlés meghajtásáról, az pedig vagy szíj, vagy lánc. Maga a vezérlés a vezérműtengely, azt pedig nem szokták cserélni, legfeljebb csak nagyon nagyon nagyon sok km után.
A szíj cseréje olcsóbb, de 100e km vagy 5 év a csere intervalluma, a lánc élettartamig szól, tehát 250-300e km, viszont sokkal drágább a csere.
Minden modern autó felülvezérelt, felül szelepelt OHC (1 vezérműtengely) vagy DOHC (2 vezérműtengely).
Alul vezérelt tolórudas (OHV) motorokat már kb 20 éve nem gyártanak... iszonyúan elavult technika, 40-50 éves.
2005-ös cordobámon a szíjak, feszítők, görgők, vízpumpa és munkadíj volt 92.000
Haver Opeljén ugyan ez talán 30.
A céges L200-ban pedig 100 fölött volt. Szomszéd toyotájában pedig szintén 100 fölött
Nekem Opel Astra F 1.6 16V-n most csinálták a kocsin a vezérműszíj cserét:
- Vezérműszíj garnitúra (RUVILLE) 23 990 Ft
- Vízpumpa (SKF) 10 752 Ft
- Hosszbordásszíj + feszítő görgője (MEYLE + DAYCO) 13 600 Ft
- fagyálló folyadék 3000 Ft
- munkadíj 20 000 Ft
Összesen: 71 342 Ft
Nem tudom neked hogy lett olyan olcsó az Opel, amikor nekem csak az alkatrész volt 51 000 Ft.
Nekem meg Opel Astra H 1.7CDTI 16V:
Vezérműszíj készlet csere anyag+munkadíj 60.000Ft szerviz4+ akcióban. Úgy hogy nincs benne a vízpumpa a vezérlésben, tehát azt nem cserélték, így a hűtőfolyadékot sem kellett leengedni. A hosszbordás szíjat sem cserélték.
Előtte: féktárcsák+betétek cseréje 70-80.000 körül volt.
Kiment a fűtőmotor ellenállás (sajnos automata klímás): 80.000 Ft
1 db fényszórócsere: 150.000Ft utángyártottból + munkadíj.
Lassan cserére szorul a kettőstömegű lendítőkerék, ami viszi magával a kuplungot is. Utángyártott alkatrészből alsó hangon is negyed millió lesz.
Szerintem ez minden, csak nem olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!