Kulfoldrol valo autok behozasaval kapcsolatos kerdes?
A biztosítást megkötöd az adásvétel után a kedvenc biztosítóddal, aztán hazajössz lábon, saját rendszámával!
5. Forgalomba helyezés
EU-s tagállamban vásárolt személygépkocsi esetében adásvételi szerződésre (vagy kereskedelmi számlára), valamint a gépkocsi okmányaira van szüksége. Az Európai Unió más tagállamaiban vásárolt személygépkocsit nem szükséges kivonni a forgalomból, illetve ideiglenes rendszámmal ellátni a behozatalhoz. Az autó eredeti rendszámmal és okmányokkal is átlépheti a határt, Magyarországon a forgalomba helyezés során „honosításra” kerül.
A határon nincsen szüksége külön okmány beszerzésére. A személygépkocsi magyarországi forgalomba helyezéséhez az illetékes okmányirodához kell fordulni, ahol elvégzik a jármű származásának ellenőrzését is. A forgalomba helyezési eljárásra ezt követően kerül sor.
A forgalomba helyezéshez szükséges a megyei vámhivatal által kiállított igazolás arról, hogy a regisztrációs adót az adott járműre már megfizették.
Ennek a menetéről, illetve a szükséges dokumentumokról ezen az oldalon található bővebb információ.
Nemzeti Adó-és Vámhivatal
Kék szám: 0640/42-42-42
Honlap: [link]
Nemzeti Közlekedési Hatóság
Cím: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
Postacím: 1389 Budapest Pf.: 102
Telefon: 06 1 373-1442
E-mail: office@nkh.gov.hu
Honlap: [link]
A teljes cikk:
"Magyar biztosítónál kössek biztosítást a külföldi autóra amíg kint vagyok?"
Simán lehet csak az alváz és motorszám alapján biztosítást kötni, a rendszámot utólag be kell iratni ha kap magyart.
Oszt' annyi.
"En ugy tudom, hogy Nemetorszagban ki kell vonni a kocsit a forgalombol, es csak utana kezdhetem el honositani itthon."
Azt te és a szomszédod tudja így! Mások már tudják, hogy uniós tagállam vagyunk.
:D
Végül is ki lehet vonatni ha telik ideiglenes rendszámra!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!