Vw golf 3 (benzin) Miért gyenge a fűtés? Nem klímás!
A golf 3 asok fűtőradiátora direktbe be van kötve a hűtőrendszerbe. Fűtéscsap nincs. A radiátor bent van egy zárt dobozba. A dobozba levegő járatok jönnek és mennek el, a járatokban kis ajtók vannak ezek egy részét állítód a fűtés szabályzóval. A kis ajtókon 2-3 nagy lyuk van, de az egész ajtó be van vonva szivaccsal. Sajnos ezek a szivacsok az idő során elmorzsolódnak és elvesztik szigetelési funkciójukat és ez okozhat olyan problémát, hogy hideget fúj a fűtés hiszen, ha melegre állítod nem fogja lezárni a hideg beömlő részt normálisan és visszahűti az amúgy meleg levegőt. Gondolom te is szoktál találkozni apró szivacsdarabokkal ami a szellőzőnyíláson keresztül távozott na azok a kis ajtókról származnak.
Másik lehetőség, hogy nem nyit rendesen valamelyik kis ajtó.
Maga a radiátor nem tudom mennyire tud elkoszolódni azt tudom, hogy az enyém mikor kicseréltem olyan volt kívülről mint az új.
Bontás nélkül gyakorlatilag hozzáférhetetlen helyen van, kivenni kb fél nap mert a fél autót szét kell szedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!