Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Felborult. Lehet valami baja...

Felborult. Lehet valami baja ettöl?

Figyelt kérdés
Üdv! Van 1 Honda Dio af34-es kis robogóm.A télen nem akartam fagyoskodni rajta,ezért letettem egy garázsban.Hogy ne érjenek földet a kerekei ezért tettem 1 cserepet(Tető) a sztender alá.Tegnap,gondoltam előveszem,megjáratom kicsit.Kinyitottam a garázst és szomorú látvány fogadott:A moci a bal oldalára dőlve feküdt(Illetve nem teljesen feküdt,mert a lábtartó rész feltámasztotta kicsit)!Ránézésre komolyabb baját nem láttam!Mivel,lehet hogy,majdnem 1 hónapot feküdt ne tudom árthatott-e komolyabban neki.Mikor letettem,benzint+olajat nem engedtem le belőle!Akksit szerencsére kiszedtem!Be merjem indítani,vagy mit csináljak?
2013. febr. 17. 11:38
 1/5 anonim ***** válasza:
szerintem nincs semmi baja. de miért ne érjenek földet a kerekei? semmi baja nem lenne
2013. febr. 17. 11:49
 2/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nem ártott neki. Sztenderre kell tenni, hagyni, hogy pár órán át álljon, mire minden folyadék visszafolyik a helyére, aztán meg kell nézni, hogy van-e benne elég olaj (ha van hajtóműolaj vagy külön olajtartály, abból kifolyhatott valamennyi) és ha megfelelőek a folyadékszintek, lehet próbálni beindítani. Nagy szerencse, hogy az akkut kiszedted, mert abból egy idő után kifolyt volna az elektrolit - vagy más néven akkusav - és az bizony csúnya nyomot hagy maga után.
2013. febr. 17. 11:57
 3/5 anonim ***** válasza:

Nyugodtan beindíthatod. Egyébként látszik hogy nagyon sokat jársz a garázsba :D

Na most viccet félretéve, a kitámasztás értelmetlen volt mert a kerekei nyugodtan érhetnek földet, ha attól féltél hogy leeresztenek hát fel lehet azt pumpálni, meg másrészt ki kellett volna kötni pontosan ezért hogy ne boruljon fel.

Amúgy így semmibaja nem lehet ez miatt, nyugodtan indítsd be, kicsit járasd meg, alapjáraton kb 5 percig mert azért ekkora állásban meg kitudja milyen hideg garázsban kicsit besűrűsödhetett benne az olaj és nem tartom kizártnak hogy kicsit le van rakódva, de pár perc járatás után felmelegszik, hígabb lesz és amikor már jobban fog benne keringeni. A benzin meg az bírja elvileg, kis járatás alapon aztán már mehetsz is vele egy kört. De azért óvatosan, fékeket is ellenőrizd le, meg mindent alaposan vizsgálj át.

2013. febr. 17. 11:57
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem igazán van ebben semmi ami elromolhatna benne a vízszintes helyzettől...

Ne lepődj, meg ha sokáig kell indítózni, mert valószínűleg a karburátorban nincs üzemanyag...

2013. febr. 17. 11:58
 5/5 anonim ***** válasza:
hát ha eldől akkor nehezen szokott beindulni
2013. febr. 17. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!