Városban csakis benzinest? Nem kéne ezt kicsit
átgondolni?
Figyelt kérdés
Azt maximálisan aláírom, hogy rövid 2-3Km-es városi távokra csakis benzinest szabad venni, mert a dízel nem melegszik be, ez nem kérdés. Ellenben ha valaki minden reggel-este araszol Budapesten belül 20+20Km-t (szerintem elég sokan vannak így) annak nem kéne ilyen kategorikusan megmondani, hogy város=benzines. Ugyanis a dízel kedvező fogyasztása városban jön ki legjobban, főleg a dugókban. Merem állítani tapasztalatból, hogy egy hasonló kaliberű dízel közel felét eszi egy reggel fél 8-as városi döcögésben, mint egy benzines, ami ilyen távon elég durva különbséget eredményez.
Persze, van logika ebben, hogy városban benzines, de hozzá kéne tenni, hogy rövid távokra.
Legjobb egy simson, még a dugóban is haladsz vele! D
2013. febr. 12. 09:48
2/25 anonim válasza:
Én kisvárosban élek (Csongrád). Itt nincsenek dugók, mégis dieselt vettem, mert az én kocsimnak nagy a kasznija, a dieselemmel városban 6 körül fogyaszt, a benzines változata meg 10 körül enne.
2013. febr. 12. 10:02
3/25 anonim válasza:
Igazából a dugóban araszoláshoz is ugyanolyan rossz a dízel. Az hogy bemelegszik csak egy dolog, de az állandóan kisnyomáson kipréselt sok károsanyag könnyen lerakódik és 3szor olyan gyorsan megy tönkre. (pl EGR szelep)
2013. febr. 12. 10:10
4/25 anonim válasza:
1 vagyok
Alapvetően igazat adok mert sokat nyersz a fogyasztáson, ha nem a swift-hez hasonlítsuk
2013. febr. 12. 10:11
5/25 A kérdező kommentje:
Az EGR-t ki kell szedni, kitakarítani, mehet tovább. Fél órás munka.
2013. febr. 12. 10:11
6/25 anonim válasza:
Mondjuk egy 1.9-es td Volkswagen annyit fogyaszt mint egy swift. De mérföldekkel jobban megy.
2013. febr. 12. 10:33
7/25 A kérdező kommentje:
Igazából most itt nem lényeges, hogy melyik hogy megy, mivel lassú városi közlekedésről van szó. Swifthez egy 1.4-es dízel 106-os Pözsót hasonlítanék leginkább. Országúton kb 1 liter van köztünk városban tuti, hogy 2-3.
2013. febr. 12. 11:13
8/25 anonim válasza:
Igazából azért nem ajánlják sokan a városba a dieselt, mert néhány alkatrésznek nem tesz jót a tötymörgés. Ergo hamarabb beállnak a dolgok.
2013. febr. 12. 13:53
9/25 anonim válasza:
Melyik alkatrésznek?
2013. febr. 12. 13:55
10/25 anonim válasza:
Azért nem mondanám, hogy az araszolgatás jót tenne a turbónak. Már csak azért sem, mert alacsony fordulatszámon nem kap elegendő olajat az alapjáraton pörgő turbó. Plusz, a részecskeszűrő is hamar eltömődik, mivel nem tud beindulni regeneráló üzemmód.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!