Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Városban csakis benzinest?...

Városban csakis benzinest? Nem kéne ezt kicsit átgondolni?

Figyelt kérdés

Azt maximálisan aláírom, hogy rövid 2-3Km-es városi távokra csakis benzinest szabad venni, mert a dízel nem melegszik be, ez nem kérdés. Ellenben ha valaki minden reggel-este araszol Budapesten belül 20+20Km-t (szerintem elég sokan vannak így) annak nem kéne ilyen kategorikusan megmondani, hogy város=benzines. Ugyanis a dízel kedvező fogyasztása városban jön ki legjobban, főleg a dugókban. Merem állítani tapasztalatból, hogy egy hasonló kaliberű dízel közel felét eszi egy reggel fél 8-as városi döcögésben, mint egy benzines, ami ilyen távon elég durva különbséget eredményez.

Persze, van logika ebben, hogy városban benzines, de hozzá kéne tenni, hogy rövid távokra.

Kíváncsi vagyok, hogy látjátok ezt?

2013. febr. 12. 09:40
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
56%
Legjobb egy simson, még a dugóban is haladsz vele! D
2013. febr. 12. 09:48
 2/25 anonim ***** válasza:
Én kisvárosban élek (Csongrád). Itt nincsenek dugók, mégis dieselt vettem, mert az én kocsimnak nagy a kasznija, a dieselemmel városban 6 körül fogyaszt, a benzines változata meg 10 körül enne.
2013. febr. 12. 10:02
 3/25 anonim ***** válasza:
Igazából a dugóban araszoláshoz is ugyanolyan rossz a dízel. Az hogy bemelegszik csak egy dolog, de az állandóan kisnyomáson kipréselt sok károsanyag könnyen lerakódik és 3szor olyan gyorsan megy tönkre. (pl EGR szelep)
2013. febr. 12. 10:10
 4/25 anonim ***** válasza:

1 vagyok

Alapvetően igazat adok mert sokat nyersz a fogyasztáson, ha nem a swift-hez hasonlítsuk

2013. febr. 12. 10:11
 5/25 A kérdező kommentje:
Az EGR-t ki kell szedni, kitakarítani, mehet tovább. Fél órás munka.
2013. febr. 12. 10:11
 6/25 anonim ***** válasza:
Mondjuk egy 1.9-es td Volkswagen annyit fogyaszt mint egy swift. De mérföldekkel jobban megy.
2013. febr. 12. 10:33
 7/25 A kérdező kommentje:
Igazából most itt nem lényeges, hogy melyik hogy megy, mivel lassú városi közlekedésről van szó. Swifthez egy 1.4-es dízel 106-os Pözsót hasonlítanék leginkább. Országúton kb 1 liter van köztünk városban tuti, hogy 2-3.
2013. febr. 12. 11:13
 8/25 anonim ***** válasza:
Igazából azért nem ajánlják sokan a városba a dieselt, mert néhány alkatrésznek nem tesz jót a tötymörgés. Ergo hamarabb beállnak a dolgok.
2013. febr. 12. 13:53
 9/25 anonim ***** válasza:
Melyik alkatrésznek?
2013. febr. 12. 13:55
 10/25 anonim ***** válasza:
Azért nem mondanám, hogy az araszolgatás jót tenne a turbónak. Már csak azért sem, mert alacsony fordulatszámon nem kap elegendő olajat az alapjáraton pörgő turbó. Plusz, a részecskeszűrő is hamar eltömődik, mivel nem tud beindulni regeneráló üzemmód.
2013. febr. 12. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!