Simsonba lehetne Xenon lámpát rakni?
Természetesen mindent lehet, csak akarni kell!
Veszel egy xenon szettet, egy változó felületű tükörrel szerelt lámpatestet, egy nagyobb teljesítményű 3 fázisú generátort (eddig kb. 50000 Ft), és már csak azon kell agyalnod, hogy hová is teszed az elektronikát, mert a lámpatestben nem fér el!
No és még valami: a Simson világító tekercse 35W-os, ezért előre max. 25W-os izzót érdemes rakni mert erre még rá jön a hátsó lámpa 5W-ja is!
Ha nagyobb izzót teszel előre, akkor egyszerűen nem bírja a világító tekercs és csak sárgán pislog!
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként csak azért kérdeztem,hogy mennyire lenne nehéz egy kicsit modernizálni a jó öreg vasat :)
# 4/5 Időpont tegnap 22:54
a hátsólámpa külön tekercsről megy, és a faternak xenon lámpa van az MZn.
mindent lehet csak akarni kell.
ha akarod feltöltök képet is
#6:
Ne keverd a Simsont az MZ-vel, főként ne hasonlítsd össze a Simó egy darab világító tekercsét, az MZ-k 3 fázisú generátorával! No meg a lámpatestük is jóval nagyobb, van helye az elektronikának.
Mitől menne a hátsó lámpa külön tekercsről, ha csak egy db világító tekercs van benne? (Bár valami sufnituning csodán el tudom képzelni)
Ha pedig a faterod belekókányolt egy xenont a gyári lámpatestbe, akkor ha nem is lát vele jobban, de legalább vakít minden szembejövőt!
:(
Igaz 25 éve nem ültem motoron, de valahogy akkoriban nekünk elég volt a gyári fényerő, és a rendesen beállított lámpa...
Ja, és kép jöhet a fater mocijáról!
:)
Érdekes... nekem azért van benne Xenon mert lehetetlen meg drága igaz?.... hagyjuk már a sok hozzá nem értő emberkét.
1 ; Xenon fogyasztása 35W...
2 ; Egyen áram kell neki, amihez kell egy akkumulátor.
3 ; Töltőteker és a világító teker egybe van kötve, egy egyenirányítóval, és egy fesszabályzóval, így tölti az akkumulátort.
4 ; Xenon gyönyörű szépen világít ... 6800K-s van benne, nagyon jó. :)
Egyenirányító: 1.590,-
Fesszab: 2.200,-
Xenon ízzó: 4.500,-
Xenon trafó: 6.800,-
Hol drága ez...?
#7 és #9
Nincs teljes igazság. Pl az S51-est vagy egy tucatnyi kapcsolással hozták forgalomba: 6V-os vagy 12V-os rendszer ill. megszakítós, tirisztoros, esetleg VAPE gyújtás.
Ezeken belül található 21/25/31,2/35/40/42 W-os világítótekercs, legalábbis amikor utoljára kutakodtam.
Két példa:
1, S51/1C1, S51/1E, S70/1E 42W-os tekercs a 35/35W-os első fénynek EWR-en keresztül és 21W-os tekerecs az akkutoltéshez, hátsó fénynek, km óra világításnak és féknek szintén EWR-en ill. ELBA-n keresztül.
2, S51/1C (ohne Dauerlicht) 40W-os tekercs az első és hátsó fénynek ESB-1-en (Wechselstromregler 8107.10) keresztül és külön 21W-os tekerecs az akkuhoz, km-órához, fékhez az ESB-1-en és ELBA-n keresztül.
Az információk forrása Guglin megtalálható Moser Schaltplan-ra keresve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!