Megéri venni még Simsont?
Igen, nagyon jó motor!
Nekem is S51B-m van és a kopó alkatrészeken kívül semmi sem volt cserélve rajt!
1998 óta van nálam és megjárt már szegény mindent (de becsben tartom, mindent megadok neki) és kiválóan működik!
# 4
Érdekes, engem 12.000 km alatt egyszer sem hagyott ott egy sima egyszerű mezei 50-es 2T olasz robogó és még a gyertyát sem köpi be ha nem úgy merészelem húzni a gázt dombnak fel ahogy azt a motor elképzeli....
Nem éri meg. Egy jó állapotúért annyi pénzt kérnek hogy abból már sokkal fiatalabb robogót veszel.
A rossz állapotban lévőkre meg tízezreket költhetsz mire rendbe hozod.
Egy normális simson s51 80.000ft-tól kezdődik. A legfiatalabb is több mint 20 éves.
Egy normális robogó, mondjuk egy Malaguti F12, vagy Aprilia SR50 kb 90-100.000ft tól kezdődik és a legidősebb is 15-16 éves.
A robogó többet tud. Alapból mindegyiken van index, kürt,km-óra, benzinszintjelző(!), az olajat keveri a benzinhez(!), önindítós az összes(!). Ma már ritka az amelyiken legalább elöl ne lenne tárcsafék. Szinte mindegyik robogónak van sisaktartója amibe egy zárt bukósisak belefér.
Az én robogóm 80-at megy.
A simson s51nél az indexnek nincs visszajelző lámpája és még hangjelzése sincs, benzinszint jelző nincs, a féklámpa csak a hátsó fékhez van bekötve, önindító nincs. Az olajat te kevered a benzinhez a megadott arány szerint, a kúton ez nem is kivitelezhető. Sisaktartó nincs, tárcsafék nincs.
Arról se feledkezzünk meg hogy a robogó jobban is néz ki. A simson dizájnja elég régi már.
és az ajnározott robogóddal tudsz menni terepen?
A Simson egy többfunkciós, jó közútra és terepre is ami nekem nagyon fontos!
És te kevered bele a benzint!
Aztaaaa, micsoda feladat!
A simson sem alkalmas terepre, nagyon max. földútra.
Mellesleg 20 km-es körzetemben csak betonút van.
És igen, nekem fontos, hogy a tankolás abból álljon, hogy beállok a kútra és tankolok. Nem pedig abból, hogy:
1., valahogy elmegyek a kútra egy kannával, azt megtankolom
2., Otthon pancsolok az olajjal meg a benzinnel
3., Aztán ezt a keveréket beleszenvedem valahogyan a tankba
4., És eközben a művelet közben 5x tökig benzines és olajos legyek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!