Miért kap sok benzint induláskor a robogó?
Figyelt kérdés
A robogó egy Aprilia sr, és az a gond, hogyha melegítem 2-3 percet alapjáraton, akkor alig lehet elindulni vele, mert iszonyat füstől és túl sok benzint kap, de ahogy menyek vele 20-30 métert mintha kiszívta volna és utána tökéletes. Mi okozhatja ezt a jelenséget? A karburátorban az úszószintnek lehet köze?, mert mikor kipucoltam a karburátort akkor az úszóház teljesen tele volt benzinnel, megnéztem a tűszelepet és zár, csak magasan, vagyis fel kell telnie az úszóháznak benzinnel hogy zárjon.2012. jan. 13. 13:48
1/5 anonim válasza:
Ez az úszó szerepe a karburátorban, hogy akkor zár el, ha megtelik. Valószínűleg az automata szivató nem kapcsol ki időben. Ha hidegen húzod neki akkor egyből abba hagyja, vagy csak pár perc után?
2/5 A kérdező kommentje:
Amikor a szívató még dolgozik és úgy indulok el akkor, semmi gond, me alapból pörög és "feldolgozza" a felesleget, vagyis nem kap sok benzint induláskor. De ha hagyom, hogy a szívató kikapcsoljon és még alapjáraton megy kb 2 percet akkor ismét jelentkezik a hiba. De ez van ha üzemmeleg motorral megállok 2 percre, és újraindítom, akkor ugye a szívató nem kapcsol be, mert szépen ketyeg alapjáraton, de akkor is induláskor sokat kap... de csak 20-30 méterig utána kitisztul vagy mi a fene és repeszt utána.
2012. jan. 13. 14:07
3/5 Pagani76 válasza:
ha lehetséges kötsd ki a szivatót és úgy próbálj meg indulni üzemmeleg motornál. ha sikerül megvan a ludas.
4/5 A kérdező kommentje:
A szívató kikötése annyiból állna, hogy lekötöm az elektromos rendszerről? (széthúzom a csatlakozoját?) vagy szereljem le a karburátorról?
2012. jan. 13. 19:29
5/5 BOldi válasza:
Hat ez egy haverom Gilerrajaba is így volt de ment vele o több mint 10000 km gond nélkül!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!