F Astrából melyik 1.6-os motor jobb, és miért, van a 75, és a 101 le-s?
101= 1.6 16v injektoros
75= 1.6 normal karburatoros
sztem a 1.6 16v-s jobb. jobban lehet fel piszkalni a pacikat ;)
Miért kell hülyeséget írni, ha fingod nincs a dolgoról azt áruld már el? Tisztában vagy vele mi az injektor és a karburátor közt a különbség?
Tehát
A 75 lóerős motork 1598 ccm SOHC KÖZPONTI INJEKTOROS motorok. Motorkód C16NZ.
Előnye, hogy megbízható, olcsóbb hozzá az alkatrész.
A 100 lovasaknak két fajtája van.
Az egyik a C16SE
Köket, furat ugyan az, csak ez kapott egy hengerenkéni injektort, ugyan úgy 8v.
A másik az X16XEL
Ez ez egy DOHC 16 szelepes motor, szintén hengerenkénti befecskendezéssel.
Az előző 135 az utóbbi pedig 148 newtonméter nyomatékot tud leadni 3400 és 3500 fordulaton.
a c16nz 125-öt.
A X16XEL-lel az a baj, hogy nem annyira kiforrott technika, és drága hozzá az alkatrész, attól függetlenül nagyon megy, ameddig megy.
A C16NZ és C16SE csak a hengerfejben, szívósorban, injektorban és annak vezérlésében tér el egymástól, kisebb-nagyobb munkával át is alakítható.
Nem, hiszem, hogy neked tuningolni kéne az autó, ezeket egyébként se nagyon lehet.
Ha tuningolni akarsz arra ott van a C20LET.
Én a 75 vad pacisra szavaznék.
Na igen,és nyáron ha a sima 1.6-os verzióra rátolod a klímát, olyan érzeted van,mintha lovaskocsin ülnél.
Tudom hülyén hangzott,de pl.mikor apósommal mentünk az Ő sima 1.6 A Vectrája után átszállt az én X16XEL járgányomba,nem győzött csodálkozni mi különbség van a kettő között.
Viszont az SI verziók is jól mennek ahogy hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!