LPG gáz. Annyira beszélik, hogy drága a benzin. De nem esik szó az LPG gázrol. Miért nem hallani arrol, hogy esetleg megéri beszerelni, stb? Etanolt favorizálják. De miért?
az még a kisseb gond ha elfoglalja a csomag tartót de itt azt olvastam hogy benzinböl 6litert eszik meg pl. a gázbol meg 10,11 litert is megehet hiába olcsobb többet eszik és nem térül vissza így az ára sosem
TEHÁT EZ NAGY HÜLYESÉG SZERINTEM
-mert eléggé drága egy lpg szett
-mert elég drága mire le lessz vizsgáztatva (új forgalmi, nkh-s ellenörzések stb.stb.)
-mert elfoglalja a csomagtartód
-mert nem állhatsz be vele mélygarázsba
-mert csak nagyon hosszú távon térül meg a befektetése ha egyáltalán megtérül (hiába olcsóbba gáz, ha egyszerűen sokat bezabál belőle)
-mert gyilkolja a motort, egyes típusoknál a felére is csökkentheti az alkatrészek élettartamát
-veszélyes, egyik ismerősömnek a gázos autójából folyt a gáz és lángra kapott, pedig szakszervízben lett beszerelve.
Etanol:
-olcsóbb egy átalakító mint az lpg szett, de felesben átalakító se szükséges hozzá
-nincs akkora többletfogyasztás
-nem csökkenti az alkatrészek élettartamát (talán 1-2) de azokat se jelentősen
-tisztább égés, kevesebb károsanyag, csendesebb üzem
Egyszerűen az LPG már egy teljesen elavult dolog, ami a mostani autókba egyáltalán nem éri meg beszerelni mert sokszor utána többe kerül a fenntartás mint előtte.
Az Etanol egyszerűen sokkal jobb nála minden tekintetben.
GRATULÁLOK !!! mindenkinek aki olyan okos hogy olyanokat ír hogy: gyilkolja az autót, 6 helyett 12-öt fog fogyasztani, ismerösöm, barátom, haverom stb mesélte.
Cégünknél egy toyotát haszáltunk cégautónak. Ahogy megvette a főnök egyből berakatta a gázt. Most 500ezer km van benne és még nem kellett a "gyilkolt" motort megjavítani. A sok buta ember inkább szakembereket kérdezne meg ahelyett hogy egymást hülyitenék. Ja és nekem 80ezerért rakta be a haver a gáz szettet és mivel a pótkerék helyén van a tartály a csomagtartóból nem vesz el helyett! Csak utánna kell járni mert a neten már 25ezeről van használt szett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!