Kinek higgyek az autószerelők közül?
Van egy 12 éves autóm és a fűtése romlott el,vagyis amikor megállok vele pl. a piros lámpánál,akkor hideg levegőt fúj be az utastérbe meleg helyett a fűtés,de miután elintultam pár perc múlva ismét meleg levegőt fúj az utastérbe a fűtés.
Több szakszervíz szerelőinél is voltam és azt mondták két helyen,hogy száz százalék,hogy hengerfejes és azért nem jó a fűtés és mindezt 70.000 forintért megjavítják,de viszont más szakszervíz autószerelői meg azt mondták,hogy csak tömítéseket kell kicserélni és mindezt kihozzák 20-25.000 forintból.
Tanácstalan vagyok és nem tudom mit csináljak. Menjek el megint minél több helyre hátha ott is mást mondanak? Nem értem miért mondtak mást külömböző helyeken nekem a már évek óta a szakmályukban dolgozó autószerelő emberek?
Lehet, hogy csak egyszerűen kevés hűtőfolyadék kering a rendszerben,meg kell nézni a kiegyenlítőtartályt. Utánatölteni érdemes úgy, hogy lehet bele tenni hütőtömítő folyadékot, ez akár egy-két évre is meggátolhatja hogy az elfáradt tömitések mentén szivárogjon el.
Azt, hogy hengerfejes viszonylag egyszerűen lehet ellenőrizni.
Üzemmeleg motornál gázfröccsöket kell adni, és figyelni a kiegyenlítőtartályban a folyadékot. ha nagyon zuborog és habosodik, akkor valóban hengerfejtömítés baja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!