Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 37 hetesek! Hogyan mozog a...

37 hetesek! Hogyan mozog a babátok?

Figyelt kérdés

Most töltöm a 37 hetet, lépünk a 38. hétbe. Az elmúlt hetekben nagyon aktív volt a babám, egész nap éreztem a rugdosását, csúcsosodott a pocakom, hullámzott egész nap és nagyon erős mozgások voltak. Tulajdonképpen bármit csináltam, ültem, feküdtem, vagy éppen sétáltam mindig éreztem a mozgást, maximum fél órás szünetek voltak. Már leszállt a pocakom, de előtte és utána is ez volt a trend. Jó két napja viszont ez megváltozott szinte egyik pillanatról a másikra. Alig-alig érzem, a napi tíz mozgás biztosan megvan, több is, de elég gyengécskén, messziről sem annyira látványos, erős (és néha kellemetlen), mint korábban volt. Egy-egy olyan van, amire felszisszenek, a többire meg koncentrálnom kell, hogy észre vegyem.

Ez normális? Front miatt nem lehet, régen a melegre lassult be, viszont most itt (külföldön vagyok) se meleg, se hidegfront nincs, ugyanolyan rossz az idő, mint volt az elmúlt hetekben.

Egyébként terhességem alatt megúsztam ezt a nagy aggódást, soha nem voltam egy bepánikolós típus, most viszont mindenféle kényszerképzetem van, hogy elöregedett a placenta, nem kap a baba elég oxigént, táplálékot és emiatt lassult be. Persze a szívhanghallgatóm most romlott el egy hete, tehát még azt sem tudom ellenőrizni, hogy a szívverések száma rendben van-e.

2008. nov. 11. 07:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, már elég nagyra nőtt, emiatt nehezebben mozog, kisebb a helye is, valószínű többet pihen és ha le is szállt a hasad hamarosan szülni fogsz.

Figyeld a jeleket.

Sok boldogságot.

36 hetes kismami

2008. nov. 11. 07:45
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem is ezt csinálta. Két napra ugyanebben az időben szinte leállt, azt hittem talán ez már a szülés előjele, mert eddig hihetetlen aktív kiscsaj volt. Azóta újrakezdte a hancúrt, és az éjjel is kisebb bulikat rendezett. Ne aggódj! Egyébként meg ha lelassult is, az sem baj, kicsi a helyük már odabenn. Alig várom hogy kint legyen már a pici!

38 hetes kismama

2008. nov. 11. 08:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia. Én szombaton töltöttem a 37-ik hetet. NEkem is nagyon aktív volt az utolsó időben, aztán tegnap alig moccant. Néha nagy kegyesen nekifeszítette magát a hasamnak, csak hogy hagyjam már békén. Ugyanis egésznap bökdöstem, mert megijedtem. Ma is elég lusti, de azért bejelntkezik óránként, biztos azért, hogy ma ne piszkáljam. Kicsi nekik a hely, hiszen közel három kilósak már, ráadásul rá kell pihenniük a nagy útra. Rugdosásokat már egy ideje nem érzek, már beilleszkedett a feje, inkább csak hullámzásokat. Ne aggódj, készülődik a születésre. Minden jót az utolsó hetekre, vagy napokra!
2008. nov. 11. 08:32
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy válaszoltatok!

Akkor ezek szerint ez normális, próbálom magam lenyugtatni, illetve a babát sem zaklatni, mert bizony hosszabb szünetek után előfordult, hogy meg-megsimogattam a popóját (legalábbis úgy tippelem, hogy azt), hogy ezzel egy kis mozgásra ösztönözzem.

2008. nov. 11. 12:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia! Én vasárnap töltöttem be a 37.hetet.Az NST-n annyira aktivan mozgott a babám a hasamban, 1ó 10 percen keresztül, hogy ismételni kellett 1óra múlva a vizsgálatot. Mondtam a dokinak hogy mindig ez van, azt válaszolta: ez kibirhatatlan:)

Nekem még nem lasult le.

Sok boldogságot kivánok nektek!

2008. nov. 11. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!