Szeretnék haza repülni és elùjsàgolni a hírt hogy terhes vagyok és ezt személyesen szeretném. Második trimeszterben leszek 17 hetes terhes, mikorra tervezem a haza utat. Mennyire veszelyes terhesen repülni? Kicsit több mint 2 óra az út.
Ha alapvetoen a terhesseg komplikacio mentes, akkor lehet repulni azt hiszem 7. vagy 8. honapig, mar nem emelekszem pontosan nekem mit mondtak anno mikor terhesen repultem. Ketszer repultem a masodik trimeszterben, mindketszer 3 oras volt az ut.
2017. jan. 10. 11:33
2/13 anonim válasza:
Elvileg lehet. Társosagonként és országonként változik, hogy meddig. De én nem tenném. Barátnőm a repüléstől vetélt el.
2017. jan. 10. 11:37
3/13 anonim válasza:
2: a lófszt vetélt el a te barátnőd szimplán a repüléstől! Ne terjessz hülyeséget! Egészséges terhesek a 36. hétig repülhetnek, de van perülőtársaság, amelyik ennél fiatalabb terhességnél sem vállalja már a kismama utaztatását. A repüléstől nem lehet elvetélni! Légiutaskísérők is dolgoznak terhesen, mindössze annyi különbséggel, hogy korlátozott óraszámban.
Kérdező, nyugodton repülhetsz 17 hetesen, semmi bajod nem lesz!
2017. jan. 10. 11:48
4/13 anonim válasza:
Komplikációmentes terhesség esetén és ha a repülőút nem túl hosszú, semmi akadálya nincsen. A legtöbb légitársaság a 36. hétig engedi (ikerterhesség esetén a 32.-ig), de sok helyütt ettől függetlenül a 18. hét után kérnek orvosi igazolást, hogy a terhességgel minden rendben van. Ez abszolút társaság függő, eltérő lehet a belső szabályozás, így az utazás szervezése előtt nézd meg a honlapon, hogy a választott légitársaságnál mi a protokoll és a visszautazás idején aktuális terhességi hetekkel számolj, hogy akkor se legyen gond. Abban egyetértenek az orvosok, hogy terhesség esetében, pont a második trimeszter a legoptimálisabb a repülésre, ugyanis akár a vetélés, akár a koraszülés kockázata ilyenkor a legalacsonyabb.
2017. jan. 10. 11:49
5/13 anonim válasza:
Avval kiegészíteném, nehogy valaki félreértse, amit a kockázatról írtam, hogy természetesen az alap kockázatra gondoltam (ami bárhol megeshet) a repülés nem vált ki ilyet, de mivel a második trimeszterben a legritkább, ezért az a legoptimálisabb. Így remélem nem félreérthető :D
2017. jan. 10. 11:55
6/13 anonim válasza:
Szia
Elsö babával 7hónaposan utaztam repülövel kb 2 órás út volt + repülötérröl még 250km autóút hazáig (külföldön élek és mentem haza szüleimhez,mint ahogy te is tennéd)Minden a legnagyobb rendben volt,10 nap múlva ugyan ez vissza,szintén probléma nélkül.
Most a második babánkat várjuk,12 hetesen megyek haza egyedül hivatalos okok miatt csak 3 napra,szóval rövid idö alatt sok utazás.Majd június elején akkor már 7 hónaposan megint ugyan ez az út kis családommal...Nem kell félni,ha probléma/komplikációmrntes terhességed van,minden rendben lesz.Ha megnyugtat kérdezz rá a nögyogyászodnál is,én mindegyik utazásra "engedélyt" kértem :)
2017. jan. 10. 11:59
7/13 anonim válasza:
Nekünk azt mondta az orvos, hogy ha a méhszály teljesen zárt akkor a 34. hétig nyugodtan repülhetünk. 2x voltunk és semmi gond nem volt
2017. jan. 10. 12:01
8/13 anonim válasza:
Igen szabad repulni. Az elso trimeszterben annyira nem ajanlatos es az utolsoban. Ha jol tudom, a legitarsasag fel sem enged a gepre az utolso 1 honapban, vagy csak orvosi engedellyel. A masodik trimeszterben semmi akadalya nincs, sot hosszabb utra is mehetsz, ha komplikaciomentes a terhesseg. En ikrekkel voltam terhes, szinten kulfoldon elek. 2-szer repultem haza Mo-ra, 1-szer pedig az USA-ba es semmi gond nem volt :)
2017. jan. 10. 12:15
9/13 anonim válasza:
Két dolog miatt lehet problémás:
Az egyik a fokozott trombózisveszély, ez csak hosszabb (jellemzően tengerentúli) utazások esetében okoz problémát és gyakori felállással, járkálással megelőzhető.
A másik a méhszáj állapota, de ezt a tervezett repülés előtt az orvosod tudja ellenőrizni, és ha a légitársaság kéri, igazolást is ad róla (ha épp esedékes rutinvizsgálatra mész, akkor is szokták nézni a méhszáj állapotát és rá is írják a vizsgálati leletre).
2017. jan. 10. 12:47
10/13 anonim válasza:
Külföldön élünk, de otthon is rendszeres intéznivalóm volt, hogy havonta repültem haza, 2 óra az út. Utoljára a 23 héten. Semmi gond nem volt, az orvosomat is megkérdeztem, sőt, igazolást is adott, hátha a légitársaság kéri (nem kérte).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!