Szedett valaki terhesen Amoxicillin-B 1000mg-os gyógyszert?
Figyelt kérdés
Nekem a háziorvosom irta fel,mert elkaptam valami virust!12+6 hetes vagyok!Azt mondta nyugodtan szedjem,nem lesz baj,de én mégsem vagyok nyugodt!!!
2010. márc. 16. 15:32
1/6 anonim válasza:
nyugidtan szedd, nem lesz baj.
Rgyrészt már túl vagy azon a koron, hogy fejlődési rendellenesség alakulhasson ki a babádnál (12. hét). Másrészt antibiotikum nem is okoz fejlődési rendellenességet. Van olyan terhes, akinek egész terhessége alatt szednie kell. harmadrészt meg a kismamák nagyon-nagyon tájékozatlanok. Pedig a gyógyszer be nem szedésével sokkal nagyobb károkat tudnak okozni, mint a beszedésével.
Ha az orvosod felírta (remélem, nem vírusra, mert az antibiotikum vírusra nem hat, csak baktériumra), akkor beszedheted. Neki van diplomája egészségügyből, nem neked.
2010. márc. 16. 15:50
2/6 anonim válasza:
Egyet értek az elsővel mint gyógyszerész,mivel az amoxicillinnek nincs magzatkárosító mellékhatása.Nyugodtan szedheted,sokkal rosszabb,ha nem kezeled ki a gyulladást és később szövődmények lépnek fel(vírusoknál kihathat a vesédre,a szívedre is)37hkm:))
2010. márc. 16. 16:00
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a gyors válaszokat!Most már megnyugodtam!Még egy baj van a gyógyszerrel,akkora hogy alig tudom lenyelni!Még csak egyet vettem be de azt hittem megfulladok tőle!Pedig félbevágtam!Valami ötlet,hogy jobban csusszon???
2010. márc. 16. 16:26
4/6 anonim válasza:
Törd négybe.Vagy nyomd össze két kanállal és mézet vagy cukrot keverj hozzá.Egy nagy pohár tea pár csepp a gyógyszeres kanálra és kész :D Én sem tudom a nagy bogyikat bevenni sajnos.
2010. márc. 16. 18:29
5/6 anonim válasza:
Szia! Én két dobozzal szedtem be belőle mellhártyagyulladás miatt. Egy hete hagytam abba, azóta voltam ultrahangon és kérdeztem a dokimtól, hogy okozhatott e bármi gondot a babánál, határozott választ kaptam, hogy nem. Bár én 34 hetes vagyok, de az első 12 hét a lényeg, azon pedig már te is túl vagy.
2010. márc. 16. 23:26
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!!!
Az az igazság,hogy a papirjára az van irva,hogy egészben szétrágás nélkül kell bevenni!De megprobálom 4-be vágni,hátha!Nem tudom mi van velem,a terhes vitamint(Gravida) se igazán tudom lenyelni,attól is fuldoklok!Ez azóta van mióta terhes vagyok!Már gyomoridegem van amikor be kell vennem őket!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!