Mi ez a hülyeség? Már sehogy sem lehet?
nyugodtan feküdj hanyatt,meg azon az oldalon amelyiken akarsz(hason ugyebár nem megy :D )azért mondják egyébbként h háton ne feküdjenek a kismamák,mert a baba elnyomhatja az eret,de azt ugy is észreveszed mert elkezd zsibbadni a lábad,meg akkor valószínű h a pocaklakó is rakoncátlankodni fog,h neki nem jó ugy.
szóval feküdj nyugodtan ugy ahogy neked kényelmes.
/S/
Azért nem kell kiakadni.
Minden orvos - vagy bárki, akinek kezébe került egy anatómiakönyv - tudja, hogy a méh alatt fontos hasi erek futnak. Ezeket a megnövekedett méh súlya nyomhatja, beszűkítheti. A 16. héttől kezdve nem ajénlják a hosszabb ideig való háton fekvést. Nem egy kismamáról tudok, aki hanyatt fekvő helyzetben elszédült, elájult emiatt. Én is nehezebben kapok levegőt háton fekve, nem is beszélve a derékfájásról.
Hason se lehet, iugyebár, érthető okok miatt..
Marad a jobb és a bal oldalad. Ez elég kevés, pláne ha az orvosod azt mondja, hogy a bal oldal az előnyösebb valami miatt...
Ez van. A terhesség nem betegség, de MÁSállapot, amihez alkalmazkodnod kell. Én is nehezen tűröm, hidd el. Ha a bal oldalamra fekszem, akkor nagyon fáj a mellem alatti rész, ahol a szegycsont és a legalsó bordám kapcsolódik. Be van gyulladva ott a porc, és nem szteroid fájdalomcsillapítót kellene szednem rá (pl Cataflam), de a baba miatt nem lehet. Marad tehát a jobb oldalam, és ennyi, ez az összes pozíció... :-(
35h km
Én 26 hetes vagyok, nekem egyelőre kényelmes háton feküdni, bár az orvos jelezte, hogy már nem sokáig lesz így, mert ájulás lehet belőle, az erek nyomódása miatt.
Az én orvosom a bal oldali fekvést tanácsolta, de azt is hozzátette, hogy amelyik póz nem kényelmes, azt úgyis megérzi a kismama, s akkor magától másképp helyezkedik.
Jó a terhesség 9 hónapja arra, hogy az ember hozzászokjon a baba gondolatához, mert ez tényleg egy másik állapot. Türelmet is tanít, az biztos :) Kicsit ha könnyedebben vennéd, talán jobb kedved lenne.
( Ne tudd meg, én szerdán voltam a cukorterhelésen, 3x ájultam el a 2 vérvételnél, utána azt mondtam hogy nekem ez nem fog menni... Aztán haza jöttem, este megnézegettem a csupa kék-lila karjaimat mert mindkettőből próbáltak vért venni, még jobban elkeseredtem. Majd lefeküdtem, és rugdosni kezdett a baba a pocakomban. Onnantól már semmi nem számított, el is felejtettem minden felmerült gondot. )
Boldog babavárást!
26 hetes kismama
Én is tettem fel hasonló kérdést néhány hete, mert egyszerűen nem ment az alvás, illetve csak hanyatt fekve. Oldalt a legrosszabb, fáj a derekam, a pocakom, az oldalam... hanyatt eddig ment, most 2 napja érzek némi nehézlégzést, olyankor vagy felülök, vagy kifordulok oldalra... Hason a terhesség legelejétől nem mertem aludni, én ilyen hülye vagyok. :)
Nekem a védőnőm mondta, hogy nem szabad hanyatt... de az a nő kiakasztó. Azt is mondta, hogy nem jó a cukorterhelésem, meg hogy alacsony az afp, meg hogy rossz helyen van a baba. Meséltem az orvosomnak, először csak mosolygott, aztán márröhögött és háborgott velem együtt, hogy mit okoskodik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!