Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csinaljak? Mit tegyek?...

Mit csinaljak? Mit tegyek? Miert nem engedi meg?

Figyelt kérdés
17 eves vagyok es 2 hetes terhes.anyum nem engeid hogy megtartsam. baratom azt mondja hogy az en dontesem o melletem all. en nem akarom az abortusz. hisz az en verem a sajat gyerekem senkinek nem arot:(. es nem akarom megolni. tudom anyagilag sokba kerul:(. de tudom hogy keppes lennek felnevelnek
2010. márc. 8. 19:02
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
54%
azért, mert anyukád nem akarja, hogy elrontsd az életed. Te még magadat sem tudod eltartani, nemhogy egy gyereket. Neked most kell megalapoznod a jövődet, tanulnod kell, szakmát választanod, fejlődnöd. sok jó eddig nem származott olyanból, mikor gyerek nevelt gyereket...a barátod meg lehet hogy most melletted áll, aztán mikor az első koncertbelépő árán pelenkát kell vennie, meggondolja magát. ebben a korban éretlenek vagytok még ehhez. ahogy a felelősségteljes szexhez is azok voltatok, mint a mellékelt ábra mutatja...
2010. márc. 8. 19:06
 2/56 anonim ***** válasza:
48%
Akkor hajrá! te döntésed!
2010. márc. 8. 19:06
 3/56 anonim ***** válasza:
67%
ja, első vagyok, 28 éves nő, egy 4 éves kislány anyuja. és 19 éves koromban egyszer merült fel a gyanú, hogy talán terhes lehetek (kiszakadt a gumi), rögtön mentem 72 órásért, mert még főiskolás voltam, és engem is a szüleim tartottak el! és mennyivel jobb volt házasságban, rendezett körülmények között gyereket vállalni...
2010. márc. 8. 19:08
 4/56 anonim ***** válasza:
53%

Miből is vagy képes eltartani?? Anyukád fizetéséből,vagy a barátodéból??Baromi jól hangzik,hogy baba,de hamar megnő ám.és mindig kell valami.Az induláshoz kb 500ezer.

Az eltartani és felnevelni meg a játszadozni nem ugyan az ám!!

2010. márc. 8. 19:08
 5/56 anonim ***** válasza:
80%

2 hetes terhes vagy? Honnan tudod? Ha késik pár napja, akkor is minimum 4 hetes vagy.

Mindegy.

Valóban a te döntésed, de mérlegelj mindent, mielőtt döntesz. Fel tudjátok-e nevelni, meg tudtok-e neki adni mindent, amire szüksége van, vagy csak szülnéd a vakvilágba, és ráhagynád anyukádra, hogy nevelje? Lehet belőled ennyi idősen is jó anya, de fel kell vállalnod, hogy TELJESEN megváltozik az életed, felelős leszel egy másik emberért, akár a saját rovásodra is! Fel kell nevelned, el kell tartanod, és ha anyud nem támogat, akkor nem lesz könnyű. Mivel még iskolás vagy, gyest, és családi pótlékot kapnál rá, ami 37.000Ft havonta. Mikor mennél dolgozni, szembesülni fogsz vele, hogy nincs semmilyen végzettséged, amivel el lehetne helyezkedni. Ha nagyon szeretnéd a babát, akkor rajta, vágjatok bele, anyukád nem tarthat vissza, de tényleg mérlegelj, mert annak a kicsinek az a legjobb, ha az anyja mellette van, amíg szükséges, nem passzolja le sehová, csak mert ő nem egészen ezt akarta!

Arról nem is beszélve, hogy mi van, ha a párod egyszer csak úgy dönt, mégsem akarja ezt? Neki lesz választása, lelép, és otthagy. De neked nem lesz választásod! Ha elhagyod a gyerekedet, akkor most dönts inkább úgy, hogy nem tartod meg, így nem lesz belőle érzelmi sérült, elhagyott felnőtt.

Remélem sikerül meghozni a helyes döntést.

2010. márc. 8. 19:10
 6/56 anonim ***** válasza:
33%

A kérdező tudja hogy sokba kerül hisz írta!

Akármennyire is logikus döntés lenne az abortusz én nem bírnám megtenni!!!!!

Pénzt lehet keresni később is,de lelki nyugalmat NEM!!!!

36 hetes kismama

2010. márc. 8. 19:11
 7/56 anonim ***** válasza:
59%
persze hogy lehet később is pénzt keresni...a munkaadók direkt a képesítés és gyakorlat nélüli kisgyerekes fiatal lányokra várnak, mikor szakképzett, gyakorlattal rendelkező emberek százezrei állnak munka nélkül...ugyan már...első voltam...
2010. márc. 8. 19:16
 8/56 anonim ***** válasza:
26%

Az anyukád nem dönthet helyetted. Az ilyen esetek miatt, amikor a szülő abortuszra akarja kényszeríteni kiskorú gyermekét, a gyermekjóléti szolgálat (amit mindenképp!!! fel kell keresned minél hamarabb) magzatgondnokot jelöl ki, aki a terhesség alatt ellátja majd a törvényes képviseletedet a szüleid helyett ( csakis a terhességedet érintő ügyekben) akár a szüleiddel szemben is. Hogyha megtartod a babádat, sok sikert kívánok nektek!

Jó egészséget!

2010. márc. 8. 19:21
 9/56 anonim ***** válasza:
67%
* nem kiskorút, hanem fiatalkorút akartam írni.
2010. márc. 8. 19:21
 10/56 anonim ***** válasza:
73%

Miből nevelnéd fel? Egy gyerek nem csak annyibóláll, hogy jajj de aranyos. Az igaz, hogy szerencsétlen gyerek nem tehet semmiről de Te annál inkább. Ha a szüleid nem támogatnak akkor milyen élete lenne?

17évesen, minden végzetség nélkül egy pici gyerekkel hová mennél dolgozni, hol laknátok?

Már most azt akarod, hogy ki legyetek szolgáltatva valakinek?

De ez a döntésed!

Csak megjegyzem, hogy ha írni tanultál volna és nem sexelni akkor most nem lennél ekkora sz@rban.

2010. márc. 8. 19:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!