Terhességi diabéteszem van. Mit kell tudni a 180 grammos diétáról?
Szia!
Nekem a 160 g-osról van leírásom, nem étrend. Szerintem használható. Csak okosan kell elosztani a +20 g-ot, amivel te többet ehetsz...:D
Napi 6x-i étkezés javasolt 3 óránként
• 7:00 Reggeli: 25 g lassan felszívódó szénhidrát, Pl: 5 dkg barnakenyér (+ szabadon fogyasztható élelmiszerek)
• 10:00 Tízórai: 20 g-10 g gyors: 2dl tej vagy kefir vagy 15 dkg alma stb.
• 13:00 Ebéd: 50 g szénhidrát (max. 20 g gyors)
• 16:00 Uzsonna: 20 g gyors pl.: 30 dkg alma vagy 30 dkg grapefruit vagy 25 dkg narancs vagy 20 dkg kivi vagy 20 dkg mandarin stb.
• 19:00 Vacsora: 30-40 dkg
10 g gyors: 2 dl tej vagy 15 dkg alam stb.
20-30 g lassú:4-6 dkg barna kenyér
• 22:00 Utóvacsora
10g lassú: 3 db korpovit keksz vagy 2 db Lieken abonett stb.
Én is benne vagyok a terhességi cukorbetegségben, de lég jól kézben tudom tartani. Ha segíthetek, írj privit.
Szia!
Nekem is 180 gr-ot kellett tartani. Vannak az interneten olyan oldalak, ahol le van írva, hogy milyen élelmiszerben 100 gr-ra vetítve mennyi CH van. Ez hasznos, mert így ki tudod számolgatni, hogy amennyit eszel az ? gr, és akkor abban arányosan mennyi van. Nekem szerencsém volt, mert kaptam egy könyvet, amiben készételek is fel vannak sorolva, és így nem kellett alapanyagonként számolgatni a levest. Nem olyan vészes egyébként a dolog, csak bele kell rázódni. Ha 180-at kaptál valószínű, hogy nem is olyan komoly a dolog, de jobb félni. Remélem tudtam segíteni! Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!