Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Azt hallottam, hogy háton...

Azt hallottam, hogy háton nemlehet feküdni terhesség alatt. De miért, igaz ez?

Figyelt kérdés
Ha igaz,akkor mikortól nemlehet?Én 14hetes vagyok,de sokszor jólesik háton feküdni,persze sokáig amúgyse bírok,mert kényelmetlen egy idő után,de azért szoktam...valami olyasmit hallottam hogy nem kap a baba elég oxigént így.Igaz ez,vagy ez is csak egy hülyeség?
2010. febr. 16. 12:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem hülyeség, igaz. A 16. hét után már nem ajánlott huzamosabb ideig a háton fekvés.

A méh alatt helyezkedik el több fontos hasi ér is, amiket háton fekvésnél a méh növekvő súlya elszoríthat. Így kevesebb vér - és kevesebb oxigén - jut neked is, a babának is. Nem egy kismama ájult már el háton fekve!

Persze van, akinek épp ez a kényelmes. Nekem már csak azért se az, mert háton fekve 5 perc után megfájdulnak az ágyéki csigolyáim.

2010. febr. 16. 12:18
 2/15 A kérdező kommentje:
Te jó ég...nem is hallottam még ilyet hogy háton fekve elájultak.hát köszönöm azért:)amúgy én is max5percig bírok háton lenni,de néha jólesik..,de akkor majd hanyagolom:S
2010. febr. 16. 12:22
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Én se hallottam, alig egy hete olvastam. Egy magyar nőgyógyász írja le élvezetes stílusban a felesége harmadik terhességét. A vége felé megultrahangozta, a nő a hátán feküdt természetesen, és egyszer csak azt érezte, hogy gyöngyözik a homloka, nincs ereje, elsötétül előtte a világ. A nőgyógyász férj gyorsan az oldalára fordította és elmagyarázta, miért történt (elszorultak a hasi erek a méh súlya alatt).

Ugyanez történt Szécsi Noémivel is, aki "A kismama naplója" című könyvében írja le első terhessége történetét naplószerűen.

2010. febr. 16. 12:36
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kell hanyagolni, ha a szervezeted úgy érzi akkor úgy is jelez, hogy az neked nem jó.

Egyépként van benne igazság. De ha akkora bajt lehetne vele csinálni akkor pl a hosszabb ultrahangokat miért hanyatt csinálnák? Pl 4D uh 40-45 perc hanyattfekvés.

Szóval nyugi, és szerintem nyugodtan feküdj hanyatt ha úgy kényelmes.

2010. febr. 16. 12:37
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert az orvosnak úgy kényelmes. Háton szülni se a kismama miatt kell, hanem az orvos kényelme miatt. Az anyának a leggyorsabb, ha a gravitációt igénybe véve függőleges helyzetben vajúdik és szül, és egészen a Napkirályig ez is volt a gyakorlat. (Addig férfit nem engedtek a szülő nő közelébe, aki mégid megpróbálta, azt megégették. Komolyan.)
2010. febr. 16. 12:40
 6/15 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%
Szerintem 14 hetesen még nyugodtan fekhetsz úgy, ahogy neked kényelmes. Később meg már úgyis érezni fogod, ha nem jó a hátonfekvés. Pár perc nem árthat háton szerintem nagy pocival sem, aludni viszont úgyis kényelmesebb oldalt fekve, nekem legalábbis pocival-poci nélkül magzatpóz a nyerő :)
2010. febr. 16. 12:43
 7/15 anonim ***** válasza:

Én is olvastam erről, de egyelőre saját magamon nem tapasztalom, hogy gondot jelentene. Én 23 hetes kismama vagyok, pl a tévét esténként mindig háton fekve nézem, és általában úgy is alszom el.

De pont ma megyek a nőgyógyászhoz, rákérdezek.

2010. febr. 16. 13:10
 8/15 anonim ***** válasza:
Én saját tapasztalatam ezt a jelenséget, mondjuk nálam mások voltak a hatásai.Általában arra keltem, hogy szorít a melkasom, és mintha nem kapnék levegőt.Nagyon rossz érzés volt, és lassan múlt el.Nekünk is azt mondta a doki, hogy ez attól van hogy amikor háton fekszem akkor a baba egy fontos üteret nyom a gerinc mellett, és ettől sokkal kevesebb vér jut a melkasba és az agyba, és ez okozza a szor-tó érzést.Attól kezdeve nem aludhattam háton.Kb 16-18 hetes kor körül jelentkezett.Az UH-nál sose volt gondom mert azok általában 5-10 percig tartanak.És a 4D-s UH-nál se volt gondom, de mondjuk nekünk csak 20-25 perces volt.
2010. febr. 16. 13:26
 9/15 anonim ***** válasza:
Ja és remélem tudtam segíteni.az előző vagyok.
2010. febr. 16. 13:27
 10/15 A kérdező kommentje:
igen köszönöm mindenkinek:)Odafogok figyelni:)
2010. febr. 16. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!