2mm lett a tarkóredő vastagság 13 hetesen, a down kór pedig 1:270. Mennyire jók ezek az eredmények?
Igen, ez a kombinált tesz eredménye.
papp-A szint: 0.55 MoM
Szabad hcg: 2.69 MoM
Én laikus vagyok, de ha a doki javasolja a magzatvíz mintavételt, én megcsináltatnám. Mondjuk mi meg is csináltattuk ,mert a 4-es tesztnél 1:170-hez lett az arányunk Down kórra. A genetikai eredmény tökéletes lett, így nyugodtan várjuk a babánkat, már nem sok van hátra.
36+3 hetes
Szia
A tarkóredő mérete megfelelő. A kombinált tesztnél úgy tudom, hogy 1:150 alatti aránynál szoktoak elküldeni amniocitézisre, legalább is az én védőnőm szerint.
Kérd ki az orvosod, ill. a védőnőd tanácsát. Egyébként ne izgulj!
Szia!Nekem is 1:270 es kockázat volt az életkorom alapján.
Viszont az életkorom és a magzati minta lapján már 1:2594.
Voltunk genetikusnál,ő azt mondta hogy felesleges megcsináltatni a magzatviz vételt,mivel sokkal nagyobb a kockázata annak hogy a közben lesz baja a bajának,minthogy beteg legyen.Egyébbként én is úgy tudom hogy 1:150 körültől ajánlják.Ha jó volt az uh akkor nincs semmi baj szerintem.35 éves 22 hetes kismami
Itt olvasván a válaszolókat egy kicsit megriadtam...28 éves vagyok, az én eredményem:tarkóredő normál értékű, AFP 0,65, HCG 2,18, down kockázat 1/113, elmentünk tanácsadásra ahol a genetikai UH lecsokkentette a kockázatot 1/200 ra. Sokat vaciláltunk , hogy csináljuk meg vagy ne a magzatvíz vizsgálatot, de egy orvos sem ajálta, mivel nagyobb a kockázata annak, hogy elvetélek az amniocentézis következtében, így úgy döntöttünk a férjemmel, hogy nem csináljuk meg, és NAGYON REMÉLEM, hogy jól döntöttem. Azt mondják, nem lehet teljesen kiszűrni a rendellenességeket UH al, de az orvosom azt mondta, hogy valamit csak észre lehet venni, ha beteg a magzat...ezert 3 orvos nézte meg nekem UH, és nem láttak semmi rendellenességet. Menj el te is 4D re és nyugodj meg!
Minden jót és boldog babavárást!
24 h km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!