Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek van félnivalóm?...

Szerintetek van félnivalóm? Mi lesz így?

Figyelt kérdés
Lényeg az, hogy kisbabát várok, rendszeresen megyek védőnőhöz. A védőnővel elég személyes dolgokról szoktunk beszélgetni. Voltak terhesség elején szorongásos panaszaim és ebből indult az egész. Tudja, hogy nagyon rossz gyerekkorom volt, alkoholista szülők, tudja, hogy egyik testvérem börtönviselt, drogos. Rólam tudja, hogy aggódós, visszahúzódó vagyok. Ezekkel az információkkal visszaélhet? Megijedtem, annyi féléről szokott kérdezni. Mikor ott voltam, szívesen beszéltem ezekről a dolgokról, de itthon elgondolkodtam, miért is kérdezi ezeket. Részben úgy gondolom, hogy törődik a kismamák lelkével, de mi van akkor ha valami másért? Párommal albérletben lakunk, 2 szoba van, teljesen felszerelt, csak neki van bevétele, de abból megélünk. Babaholmikat részben vettük meg, de nyilván minden meglesz, mire megszületik. Mikor a terhesség elején itt volt a védőnő, mondta, hogy teljesen megfelelőek a körülmények. Viszont nem tudom, hogy bele köthet e bárki is abba, hogy a családommal milyen a viszonyom. Régen alkoholista, agresszív szülők, tesóm most is drogozik, börtönbe van.....természetesen nem velük élünk, de nyilván a rossz gyerekkor miatt én is érzékenyebb vagyok stb....Szerintetek van mitől félnem? Vagy pusztán törődésből kérdezget a védőnő? Igazából attól félek, hogy valaki rám húzza azt, hogy a régi dolgok miatt, amiken keresztülmentem, nyomot hagytak bennem, nem vagyok alkalmas anyaságra vagy ilyesmi......amit én tudom hogy nem így van, de ilyen létezik? Köszönöm mindenkinek a válaszokat és kérem az írjon, aki tényleg hozzá tud érdemlegesen szólni a témához.
2014. jún. 25. 10:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha a védőnőd veletek mindent rendben talál, az otthonotokban nincs semmi gond, akkor nem fog jobban belemenni a rokoni kapcsolataidba.

Nálam a felmenők betegségén kívül soha nem kérdezett semmit.

2014. jún. 25. 10:30
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem az a lényeg,hogy te és a párod milyen emberek vagytok,és ti milyen körülmények között éltek,ahova a babát is hazaviszitek. Ugye a rokonait nem válogathatja meg az ember,de ez nem jelenti azt,hogy te ugyanolyan lennél,mint a szüleid vagy a testvéred. Nagyon sok tényleg alkalmatlan anyuka/apuka van,akiknek csodás gyerekkora és mintaszerű családja van,ők mégse lettek jó szülők.
2014. jún. 25. 10:37
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát ennél jobban már nem is lehetne belemenni.....nálunk minden rendben, de tudja, hogy nekem az elején voltak rosszabb időszakaim, főleg szerintem hormonális változások, de ezek elmúltak szerencsére.
2014. jún. 25. 10:37
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
nem hinném, hogy ebből gond lehet, de ennél jobban már ne add ki magad, a családod múltja nem rá tartozik, neki az a dolga, hogy megítélje, a gyermekre mi vár jövőjét tekintve. Emiatt neked nem szabad lelki roncs képét mutatnod. Magabiztosnak, érettnek kell látszanod, aki kész az anyaságra, és kész mindent megadni a gyereknek. Ha legközelebb a családodról kérdez, rázd le, mond hogy lezárod magadban, a gyermekedre és a férjedre fogsz koncentrálni, arra hogy mindent megteremts neki, és a nyugalmad ehhez a legfontosabb. Ha ezeket mondod neki, látni fogja, hogy nem vagy depressziós, képes vagy boldog életet biztosítani a gyereknek, és emellett neked is jót tesz majd, ha tovább lépsz a múlt problémáin.
2014. jún. 25. 10:44
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen, csak már tudja, hogy aggódósabb vagyok és mindent a gyerekkorra vezetett vissza. Aggódom, hogy túl sok mindent mondtam el neki, de ott jó volt vele ezekről beszélgetni, csak közben elgondolkodtam, hogy biztos jól tettem e.....
2014. jún. 25. 11:04
 6/6 anonim ***** válasza:

En ugy tudom, h a titoktartasi kotelezettseg a vedonore is kiterjed es nem avatkozhat be tenylegesen a csaladi kapcsolatokba, hacsak nincs tenyleg valami olyan indok, ami ezt megkoveteli. Veletek minden rendben van, a ferjed es Te szamitasz, Ti varjatok a babat es Ti teremtitek meg neki a megfelelo korulmenyeket. Szerintem a vedono csak segiteni akar. Csak azert nem fog ellened tenni semmit, mert aggodosabb vagy a kelletenel. Kismamaknal amugy is elofordul, h sokat aggodnak.

A csaladjat tenyleg nem valogathatja meg az ember, de ez nem indok arra, h egy vedono keresztbetegyen, szoval en emiatt nem aggodnek a helyedben. De ha kenyelmetlennek erzed, akkor most mar inkabb ne mondj neki tobb ilyen dolgot.

2014. jún. 25. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!