Ma voltam nőgyógyásznál és ezt írta a leletre. Ludtojásnyi uterus afv-ben. Hyperplasias endom. Mko. norm. Ov. Az ovariumok vetületében kóros nem ábr. Kismedencében kóros nem ábr. Szabad folyadék nem látszik. Ez mit jelent?
A doki nem mondott semmit!
Nekem ebből úgy tűnik,hogy endometriózis!
Egyedül az mko dolgot nem értem de ha jol értelmezem ludtojásnyi a méhed,vastag nyálkahártyával a petefészkeid rendben vannak meg a körülötte lévő dolgok is.
terhes vagy? volt pozitiv teszted? ha igen miKr?
Előre hajló, lúdtojásnyi méh, megvastagodott méhnyálkahártya. Mindkét oldalon (ezt jelenti az mko.) normális petefészek, bennük semmi kóros eltérés nem ábrázolódik. Kismedencében kóros eltérés nem ábrázolódik. Szabad (=oda nem való) folyadék nem látszik.
Azt jelenti, nagy vonalakban, hogy minden rendben, valószínűleg terhes vagy, de még nem lát semmit az UH-n az orvos, csak megvastagodott nyálkahártyát, meg egy picit megnőtt méhet, ezért kell később visszamenned. Ne aggódj, biztos csak fiatal még a terhesség, azért nem lát többet. Gratulálok :)
Így van, ahogyan írták is. Lúdtojásnyi a méhed (ebből nem lehet azért következtetni arra, hogy mennyi idős a terhesség, tekintve, hogy van, akinek alapvetően tyúktojásnyi pl. és akkor ugye hamarabb lesz lúdtojásnyi :)), afvben van (anteflexio versio - előrehajló), és hyperplasias a nyálkahártya, azaz meg van vastagodva (szintén gyanújel) petefészkek oké, nincs szabad folyadék, ez is pipa.
Nyilván embrió még nem ábrázolódott. Mikor maradt ki a menstruációd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!