22 éves vagyok, és csak általánosan szeretnék tanácsokat kérni, ilyen fiatalon a baba vállalás kérdéséről?!
("Biztos sokan elítélnek, hogy nem élted ki magad, bulizz még"
Na az ilyen gondolkodás a rossz szerintem)
Úgyis te tudod hogy mikor szeretnél gyereket ha te úgy gondolod hogy most akkor hajrá !
Nem 35-40 évesen kell vállalni az első gyerek mert akkor már sok a probléma.
32/N
Én nem szülnék a helyedben és nem a kiélés miatt, az sem úgy kell érteni mint sokan gondolják. Fiatalságot úgy is lehet élni,hogy utazgattok,világot láttok, hogy legyen mint mesélni a gyereknek.
De most ez lényegtelen. Ha nincs munkaviszonyod csak gyes meg családi jár ami 25 + 13 ezer.
25 évesen ott állnál nulla munkatapasztalattal és egy gyerekkel, szerinted hova vennének fel dolgozni?
Mi van ha a pároddal történik valami,gyesből éhen haltok. Nem feltétlenül az elhagyásra kell gondolni baleset is érheti,amitől munkaképtelen lesz jó ideig.
Én most elmennék dolgozni a helyedben aztán 2-2,5 év múlva újra elővennem a gyerek témát, előbb nem.
Kelengyepénzből nem lett meg nem is lesz semmi, gyed extrát vezettek be,de az téged nem érint,mert nem vagy jogosult munkanélküliként rá.
Szia!
Én 21 évesen szültem az elsőt most 17 hónapos nagy csajszi:)
Most 22 éves vagyok és a második babánkat várjuk 38 hetes vagyok és ő kisfiú lesz:)
Nekem volt munkaviszonyom gyerekvállalás előtt több mint 2 évem ezért is vállaltuk be, mert így gyedet kapok!:)
Munkaviszony nelkul nem ajanlom a gyerekvallalast.
Ugyanennyi idos voltam mikor en is gyereket vallaltam szinten munkaviszony nelkul. Az exferjem jol keresett. De megszivtam, szetmentunk, vagyis pontosabban el kellett menekulnom tole a gyerekkel. Az a 25 ezer gyes meg 12 ezer csaladi potlek szinte semmire nem volt eleg. Idegeneknek koszonhetem hogy rendbe tudtam szedni az eletem. Mai napig halas vagyok nekik....
Nem azt mondom hogy nalatok is igy lesz csak szerintem jobban gondold at, ha varsz 1 evet az nem sok, 1 eves munkaviszony utan mar kapsz gyedet ami azert tobb mint a gyes. Ez csak jo tanacs.
Az a baj, hogy oké, hogy most anyagilag be tudjátok vállalni, hogy neked az elkövetkező 3 évben csak a havi 25 ezer GYES lesz a kereseted, de egyrészt bármi történhet, ha párod elveszti munkahelyét, akkor nagyon kevés lesz az a havi 25 ezer.
Másrészt előbb-utóbb dolgoznod kell majd, és 0 munkatapasztalattal, egy gyerekkel a hátad mögött baromi nehéz lesz munkát találni.
Én legalább 1 évre elmennék dolgozni a helyedben, annyit ki lehet bírni, és akkor lenne munkatapasztalatod, lenne hova visszamenned dolgozni, és nem mellesleg több pénzt kapnál GYES helyett.
De ha van munkatapasztalatod előbb kapsz munkát mint az nélkül betegeskedő gyerekkel,mert oviba kerüléskor minden gyerekbeteg ezt minden munkaadó tudja.
Másrészt azért nemrég fejeztem be az főiskolát minimum fél éve volt,ha így nem kapsz munkáz gyerekkel még inkább nem fogsz.
Munkanélküliségre nem az a megoldás, hogy szülsz egy gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!