Spórolási módszerek?
Igazából most kerültem ki a nagybetűs életbe.Külön költöztünk a szülőktől a párommal, babát várunk, és most kezdünk gyűjtögetni...
A baj csak az, hogy nem tudok bánni a pénzzel, nem tudok spórolni.Most már felelősségteljesen kell gondolkodnom, és nagyon bánt, hogy ilyen vagyok...Hogyan, és mivel tudnék spórolni?Köszönök minden ötletet, és jó tanácsot!
Tisztítószerek,ezzel sok sok sok pénzt lehet:)
Én 21 vagyok,nemsokára anya leszek és én sem tudtam bánni a pénzzel,de megtanultam,mert muszáj volt:)
Tisztítószerek...szinte mindenre jó az ecet,öblteni is,mosódió mosópor helyett és mosószóda mosogatószer helyett,sórolónak szódabikarbóna,..tényleg sokat lehet spórolni.
Nem kell feleslegesen égetni a villanyt,ha vmi nem kell kihúzod a konnektroból,mosni 30 fokon,zuhanyozni nem kell folyatni a csapot.
A&A
szia! én is hasonló cipőben járok ha van kedved irj privit és csináljuk együtt:)
várom jelentkezésed
Az a baj,hogy tényleg a kaján lehet a legtöbbet,illetve az öltözködésen.nem azt mondom,hogy járj topisan,nyilván az orvoshoz legyen 1-2 jobb darab,2-3 új felső,de nem kell túlzásba esni.Ha turkálóban kifogsz valami jót,akkor vedd meg.
Nem kell továbbá mindennap húst enni,és ha már itt tartunk főzni sem.Én 2 napra főzök,vagy azt csinálom,hogy ha húslevesből megmarad a főtt cs.comb,akkor azt másnap tepsiben megsütöm egy picit,kis körettel.Első osztályú.
A kenyér sütő gép is jó ötletnek tűnik,bár a hozzávalókat akkor is meg kell venni...
Mindig figyeld az akciókat,2fizet 3 at vihet,azok jók.Mi tesco-ba járunk havonta,és MINDIG listát írok.bár hajlamos vagyok mindent világvége szemléletben nézni,és többet felírni wc-papírból,vagy ilyesmik,de pár hónap alatt ki lehet tapasztalni,miből mennyi fogy.(persze nem jó az,mikor az utolsó gurigát használod,és még 5nap van fizuig!!!)
Köszönöm a segítségeteket!
Valóban a kaján lehetne sokat spórolni, és a bevásárlólista is jó ötletnek tűnik.És vásárolni is úgy fogok menni, hogy jól teleeszem magam előtte :)
És talán azon a sok női dolgon, piperecucc, meg ilyesmi...azon is sokat lehetne...abból tényleg sok feleslegeset veszek, de mindig későn jövök rá:(
Ha babát vártok, akkor bagyon sokminden kell. Sokat spórolhatsz, ha bizományiban, illetve turkálókban veszegeted össze a baba cuccait. Pl: Bizományiban vettük a babakocsit, hordozót. Tesóimnak mondtam, hogy turkáljanak a babónak ruhákat. A kajával nagyon sokat lehet spórolni(nem a koplalásra értem). Próbálj viszonylag olcsó helyeken vásárolni. Vagy ha esetleg dohányzik a párod le is mondhatna a cigiről. A tisztítószereken és a tisztálkodószereken is tudsz spórolni, ha PL: nem Niveat használsz hanem Gabit. Ilyenekkel sokat lehet ám. Én az a fajta vagyok aki ha van lóvé nem nézi, ha nincs meg nagyon megnézem. :)
39+2km
A baba ügyében szerencsés vagyok, mert van egy baba már a rokonságba, az ő ágyikóját, babakocsiját, ruhácskáit mind megkapjuk.Folyamatosan nézem minden üzletbe a babaruhákat, és ahol akciós, ott veszek egy rugit,vagy ami szükséges.
Megbeszéltük a párommal, hogy a karácsonyi ajándék egymásnak most úgy fog kinézni, hogy babadolgokat veszünk:)
Egy hónapig vezess listát minden, de tényleg MINDEN kiadásotokról, a pizzarendeéstől a huszadik szemfestéken át a villanyszámláig. Ebből látni fogod, hogy milyen kiadásaid vannak, és miből lehet(ne) lefaragni.
A kajarendelésekből, éttermi vacsorákból pl. Tisztítószereket, piperéket 10 forintos boltokban. Ugyanak a Dove tusfürdő akár 300 forinttal is olcsóbb lehet. Így nem kell lemondanod a minőségről.
Mindig csak azt veszem meg, ami éppen akciós. Abból esetleg be is spájzolok, hogy legyen több is, így ki tudom várni, amíg pár hónap múlva megint akciós lesz ugyanaz a termék, pl a kedvenc izzadásgátló dezodorom. Minek adjak ki rá 700 forintot, amikor 500-ért is megkaphatom? És sok kicsi sokra megy.
Mielőtt megvennél magadnak bármit is, tedd fel a kérdést: valóban szükségem van rá, vagy csak megkívántam, és vágyom rá? Ha képes vagy józanul gondolkodni, akkor belátod a kirakat előtt, hogy nincs is rá szükséged, és nem veszed meg.
Élelmiszerboltba csakis teli hassal és bevásárlólistával szabad belépni!
Ne pólóban flangáljatok a lakásban, 30 fokra feltekert fűtés mellett, hanem öltözzetek fel és vegyétek 22 fokra a fűtést. Kádban fürdés helyett zuhanyozás, amíg szappanozod magad, addig zárd el a vizet. Nem kell lemondani a fürdésről sem teljesen, de nem muszáj minden nap teli kád forró vízben ejtőzni.
Babaruhákat érdemes turkálóban venni. Ki lehet fogni teljesen új holmikat i, s szerint fillérekért. Ugyanolyan szép, mint a brendonos, csak épp 40 forintba kerül... és pár hónap alatt úgyis kinövi a baba. Kismamaruhát a kínaiban, ahol szintén olcsóbb sokkal, és maximum fél évig fogod viselni, addig meg kitart.
A kenyérsütő gép remek ötlet, nekünk is van. :-) Rengeteget spórolunk vele. Így olyan magvas kenyeret sütök, amilyet csak akarok, fillérekért, és pontosan tudom, mi kerül a kenyerünkbe. A gyári kenyérben rengeteg az E betű...
Marhafelsál helyett csirkecombot is lehet venni, előrecsomagolt felvágott helyett meg a pultnál vegyél szeleteltet. ha összehasonlítod ugyanannak a szaláminak az előrecsomagolt és a pultos kilónkénti árát, akár 100%-os eltérést is tapasztalhatsz...
Meg kell tanulnod minden dolognak az árát. Lehet, hogy a tisztítszer az egyik boltban olcsóbb, az élelmiszer meg a másikban. A város egyik végéből a másikba járni pár forint eltérés miatt tényleg nem éri meg, de az egyes üzletláncok nagyjábóli áraival érdemes tisztában lenni: hol olcsóbb a tej, a hús, a zöldség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!