Ha a doki 4 babát látott Uh-on, mekkora az esélye, hogy megmaradjon mind a 4?
Az lehet, hogy láttad a 4 p.zsákban a 4 embriót, ez volt 6 hetesen. De hidd el, az elkövetkező hetekben nagyon is sok esély van arra, hogy 1-2 embrió elhaljon. Tudom, ez most olyan kegyetlen, de gondoljunk csak bele, hány olyan terhesség van, ahol csak 1 bébi van, és mégis a 8-10 hét között egyszer csak leáll a szíve, vagy felszívódik a következő vizsgálatig.
Csak vígasztalni szeretnélek azzal, hogy azt mondom, nagy az esélyed arra, hogy kevesebb marad meg.
Mikor kell legközelebb UH-ra menned?
Én lehet elmennék a helyedben a hét vége felé, hogy hányan vannak még. 10-11 hetes korodig ráérsz eldönteni, bár azt mondják, jobb minél hamarabb túllenni rajta.
Szia!
Nagyon kíváncsi voltam, hová fajult a meggyőzés, mivel tegnap 23-kor már nem tudtam tovább a gép mellett maradni.
A 4 babának igen is van esélye, csak ezt tudom hangsúlyozni. Hogy mennyi, arról orvosi vizsgálattal igen is pontosat meg lehet állapítani a 8-9. héten. (Elsősorban 4D, mint írtam. De vannak rizikókat kizáró vérvizsgálatok is, amit pl. az Istenhegyi Klinikán is végeznek korai terhességben.)
Hogy miért ragaszkodnék makacsul a babákhoz és vállalnám a következményeket? Bár ez nem szorosan a kérdéshez kapcsolódik, inkább felháborított egy-két vélemény.
Nem vagyok tudatlan, sajnos többet tapasztaltam, mint egyesek. Lombikos vagyok, akinek az első babája csodával határos módon spontán fogant. 4D derítette ki a 26. hétben, súlyos és élettel összeegyeztethetetlen probléma lépett fel. Ilyenkor Okoskám (már aki tudatlannak nevezett) meg kell szülnöd a babád, és vársz a jó szerencsére szüléskor, hogy valóban életképes-e. És imádkozol. Hiába imádkoztam, a 4D-nek igaza volt.
A Jóistennek köszönhetem és a lombikos csapatnak, hogy hamarosan és nem éveket várakozva, megfogant és meg is született kisbabám.
Igen, képzeljétek, tudom, mi a pelenkázás. Tudom, mi az, önhibádon kívül elveszteni egy várva várt babát, úgy hogy megszülöd. És igen, a következő(ke)t is ki fogom hordani, és felkeresem az ország legnevesebb orvosát is (mint tettem), hogy a legjobb döntést meghozhassam a babám érdekében. És valóban, nem beteg babát szülni a cél. Remélem, érezhető a fent írtakból is.
Ez nem anyagi és pusztán egészségbeli kérdés. Etikai, erkölcsi és emberi!!!
Azt gondolom, Neked is anyaként kell látnod a helyzetet, bár ez most tényleg átlagon felüli eset. Mérlegeld, mit vesztesz és mit nyersz, elég sok szempontot kaptál mindenkitől! Számomra az emberség oldala a legsúlyozottabb.
Sajnálom, hogy volt egy ilyen rossz élményed és tudom, hogy a lombikos kismamák picit nehezebben fogadnak el egy ilyen helyzetet, mint az enyém. Én megértem.
De azért mert te igy gondolod, hogy van esélye 4 babának, meg stb. akkor nekem most kötelező megszülnöm őket, és bízni benne, hogy egészségesek lesznek? Sajnos ezt előre nem lehet tudni. Még akkor is ott az a helyzet, hogy egyedül háttér nélkül nem tudok felnevelni ennyi babát.
És abba belegondoltál, hogy ha valaki 26 hetesen megszül, milyen baba lesz??? Annak a babának még alig van kifejlődve bármilye is. Jobb esetben vak sem lesz...
És folyamat azt írod, hogy van esélye 4 babának. Rendben. Tegyük fel van, de mi az esélye az anyának???
A te fájdalmad miatt ne másokra akard "ráerőszakolni" az akaratodat, és ha valaki nem úgy gondolja, akkor mondjárt rávágni, hogy milyen ember.
Sajnos az élet nem igazságos. Mióta megszülettem csak ver a sors. Nem mennék bele, milyen életem volt, de nem kívánom senkinek.
17:53-asnak üzenem: Ilyet itt nem szabad kimondani, hogy anyagiak miatt nem vállalnál 4 babát, mert rögtön rádhörögnek.
Ma voltam picit körülnézni... Ilyen hogy 4-es iker babakocsi, nem is létezik, hármas sem, kettes babakocsi van ugyan, de egy az hogy k.rva széles, és marha drága, de még igy is a legolcsóbb.
És, ahogy ma lavíroztunk itt a városban barátnőmmel, éppen csak szét nem esett szegénynek a babakocsi. Azért gondoljatok bele, tegyük fel 4 baba lenne: az ajtón kívülig sem jutnék ki velük, ha nincs 4.es iker babakocsi, akkor van ugye két kettes... A másikat ki a fene fogja tolni? Még egyes babakocsival is mehéz közlekedni, pláne 3-4 gyerekkel. Mi hegyen lakunk, télen a hóba, jégbe hogyan tolom őket le-fel? hogyan lavírozok velük a városba, ahol minden sarok fel van túrva? Ha betegek lesznek, hogyan viszem el őket orvoshoz? Mert buszra szállni egyenlő a nullával.
Ez csak egy babakocsis lehetőség volt. Emellett van még 100 meg 100 olyan dolog amit nem igazán lehet megoldani.
És való igaz, hogy a média nem mindig mondja el az igazat. Személyes tapasztalat: Nem rég az újságban és tv-ben megjelent, hogy a munkahelyem épülete üresen áll. Ahhoz képest ma is bent voltam....
Tudjátok, annyak az egynek azért örülök, és erőt ad, hogy a férjem mennyire támogat! Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyen férfi válik belőle.
Ezt csak igy mellékesen írtam le.
Örülök, hogy igy ismersz!!!
Én csak leírtam ezt a dolgot is.
És, az, hogy szerintem te ezért meg azért ne akarsz ennyi meg annyi gyereket... Hát, tudod, ez nem a te dolgod.
Tudod több sajnos több szól ellene, mint mellette.
Én csak annyit kívánom, teljes rosszindulat nélkül annak aki elítél, hogy kerüljön ilyen helyzetbe.
Tudod már ott kezdődik a probléma, ha valaki lombikkal eseik teherbe és mind a 3 baba megmarad, de anyuka nem kívánja mind a 3-at x okból, akkor nem lesz meghurcolva mert elvetet belőle. Ráadásul ingyen van neki... Ezzel nem leszólni szeretném a lombikosokat, csak ők miért nincsenek leszólva?
Szerintem akkor lehetne joggal leszólni, ha esetleg tizenévesen egy átmulatot éjszaka után lenne ennyi meg annyi megfogant babám és most azért kéne elvetetni, mert...
Na, mindegy én nem magyarázkodok, pláne olyannak akit nem is ismerek. Ki tudja te milyen ember vagy, miért lehetne megszólni...
Milyen ember lenne?primitív,ostoba,tudatlan.
Ne foglalkozz vele!Kerüljön olyan helyzetbe mint Te,aztán kockáztassa a saját életét egészségét meg a saját gyerekeiét!!Másnak könnyen osztogatnak ezek az iq betyárok felelőtlen tanácsot,mondanak véleményt.Nehogy emiatt felidegesítsd magad!
Hallgass az orvosodra,Ő fel tudja mérni a Te fizikai adottságaidat is,és az összes körülményt összevetve tud neked tanácsot adni.Hallgass rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!