Mit tudtok arról, hogy a köldökzsinór rátekeredhet a babára? Milyen gyakori?
Szia!
Normális hosszúságú köldökzsinór nem tud a nyakára tekeredni. Azt pedig simán látja a doki, hogy milyen hosszú a köldökzsinór.
Még egy esetben tekeredhet a nyakára, ha nincs rendesen beékelődve a buksija és úgy megy el a magzatvíz (vagy úgy repesztenek burkot). Akkor a lezúduló víz lesodorhatja a nyakára a zsinórt. Nálunk is ez volt, a burokrepesztés után három perccel megszületett a baba, semmi baj nem lett.
Unokatesóm gyerekénél hosszú volt a zsinór, légcsőszükülete volt a gyereknek, asztmás volt, tizenéves korára "kinőtte".
szia!
még normál, egészséges terhességnél is rátekeredhet a köldökzsinór a baba nyakára, de ahogy rátekeredik, ki is tudja magát "bogozni", amíg van helye. Szülésnél 2 dolog miatt maradhat rajta a nyakán, az egyik amiről nagyon jól ír valamelyik előttem szóló ( a magzatvíz "rásodorja", vagy eleve ezzel illeszkedik be a feje, és már nem tud kifordulni belőle. DE ettől egy kisbaba sem fullad meg, mert tényleg nem a száján veszi a levegőt, hanem a köldökzsinóron keresztül, ami nagyon rugalmas, Fulladás azért lehet esetleg, ha az oxigént szállító ér elzáródik a köldökzsinórban.De ez nagyon ritka.(Meg egy példa még: elméletileg 3 ér van a köldökzsinórban, de van olyan2rendellenesség, hogy csak kettő alakul ki, de még ezzel is simán ki lehet hordani egy terhességet, természet csodálatosan képes küzdeni!)
nekem mindkét gyereknek a nyakán volt.az elsönek 2-szer,másodiknál egyszer,párom az utobbinál rosszul is lett,pedig az első volt gázos.38 hetes uh-n még nem volt rajta,az arca előtt volt.amugy azt olvastam ha a kezére tekeredik az sem jobb,mert ott meg ugye vagy is az ereket elszoritja.uh-n kell hogy szoljanak,mindig kérdezz rá.én a másodiknál ezt tettem,ne szégyeld.
a növérkének meg mondd meg,hogy tartsa magába a hülyeségeit!ne parázz,és nyugodt,szép babavárást!!!
Lehet én vagyok a túl érzéketlen kismama,de neharaguj már,most ez nem ijesztgetés.A kismamának nem burokban kell élnie,hanem felfognia,hogy van ilyen is,sőt ha már tudod,hogy van ilyen akkor mit csinálj,agymosást?Szerintem oltári nagy marhaságot írtál,de mindegy...
Nekem is meghalt egy unokatestvérem így,de már 20 éve,felejtsem el ami történt,csak mert én is nemsokára világra hozom a lányom?Ne írjam le,nehogy a lelke sérüljön a kérdezőnek?Ezzel együtt kell élni,fel kell fogni,hogy van ilyen,ez olyan mintha a problémát a szőnyeg alá söpörted volna.
Sőt,hogy még fokozzam,barátnőm kislányának is rá volt tekeredve a zsinór a nyakára,de gyorsan kikapták és nem lett baja,pedig már igen csak jött kifelé,a szülőcsatornában volt,amikor észrevették,valahogy visszanyomták(nem szó szerint),és hoszanti vágással világra segítették.Keresztanyum fiának viszont túl rövid volt a zsinór,érdekes ugye?!
Nem érzed ha rátekeredik,de ha ezen agyalsz be fogod szugerálni és tényleg rátekeri magát,ne gondolj erre,csak arra,hogy egészségesen,minden gond nélkül fog megszületni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!