Ma kaptam kézhez az AFP-t A védőnőm szerint elég alacsony, de beleesik a jó értékbe. Megírnátok a véleményeteket?
Pénteken megyek dokihoz, bár tegnap megnézett uh.-on azt mondta hogy minden oké, és a baba is korának megfelelő.
Csak ez az eredmény aggaszt mert ez csak ma jött meg és még a dokim nem látta. Leírom az értékeket, kérlek írjátok meg kinek volt hasonló, és mit mondott rá a dokitok?
AFP: 0.29/MOM
HCG: 1.3
SP1:0.47
terhességgel szövődött plazma protein (PAPP-A): 0.7
LÉgyszi írjatok, nagyon izgulok. Ezek jók??
Mit mutat az AFP-vizsgálat?
Az AFP értékének meghatározásakor az anyai vérben lévő fehérjekoncentrátum mellett figyelembe vesszük a kismama pontos várandósági korát, testsúlyát és testmagasságát is. A 16. hétben járó kismama esetén így 0,7-2,5 MOM közötti AFP érték tekinthető normálisnak
Nekem 0,59 volt igaz az magasabb, mint a tiéd. Totál kivoltam a védőnő hergelt, hogy nagyon alacsony gond lesz. Dokimnak amikor mondani akartam az eredmény közölte, hogy őt nem érdekli mert az AFP megbízhatatlan. Ő az ultrahang által mért adatoknak hisz. Szerencsére nem volt gond. Viszont ott és akkor megfogadtam, hogy ha még egyszer terhes leszek akkor csináltatok kombinált tesztet. Nem érdekel az ára a nyugalmam és a bizonyosság többet ér. Így is tettem minden rendben volt és a 2.-nál már meg sem néztem a hülye AFP-t.
Ez nem azt jelenti, hogy nálad is minden rendben lesz, persze remélem, hogy igen, hanem, hogy sokszor ad fals eredményt. Sokat lehet tőle stresszelni és szar az egész. A 12 hetes uh egyébként minden rendben volt?
Jajj, az afp egy elavult vizsgálat, irányadó lehet, de nem kell megijedni egyből, főleg a te esetedben, ahol a határértéken belül vagy.
Ha az uh-k jók, akkor ne félj semmitől! Kombinált tesztet csináltattatok?
En nem akarlak riogatni, csak kerdezni szeretnek.
12. Heten lathato volt orrcsont? Mennyi volt a tarkoredo (NT) ertek akkor?
Voltal azota ultrahangon?
Az Afp vizsgalatot ha jol tudom, sok orszagban mar nem csinaljak, annyira gaz, itthon novembertol torlik el asszem.
Tok megbizhatatlan teszt.
Az integralt, kombinalt teszt is egy becsult ertek, en mar banom, hogy csinaltattunk, csak a genetikai uh kellett volna.
Menj el az Istenhegyi gendiagnosztikaba, ha ottuh-n azt mondjsk hogy rendben van, akkor megnyugodhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!