Próbaidő alatt felmondhatnak-e, ha bejelentem, hogy terhes vagyok?
Szerintem ne szóljál még, amúgy sem szoktak a munkahelyen szólni 12 hét terhesség előtt, szerintem addig húzd ki.
Azzal meg ne foglalkozz, hogy mi pofátlanság, szerintem ők sem nézik, hogy mi pofátlanság, amikor megírják a felmondásod.
Szia!
Szerintem se jelentsd be amíg le nem jár a próbaidőd.Sőt,táppénzre se menj addig,ha nem muszáj,mert mostanában az is ok a kirúgásra.
Tudod mi a pofátlanság???Nem az,hogy meg akarod védeni magad és a gyereked jogosan,és anyagi biztonságot szeretnél magatoknak,és mindent ami megjár,hanem az,hogy a kismamákat már szinte semmilyen törvény nem védi rendesen,ott szúrnak ki velük a mocskos munkáltatóik ahol tudnak.Na ez a pofátlanság,és nem az amit te teszel.
Az első válaszoló biztos,hogy munkaadó,aki remeg a pénzért,nehogy őt károsítsák meg,hogy a kismama mit csinál,az már nem érdekli.Na ez undorító,de sajna ez van.
Nehogy még te érezz ez ügyben lelkiismeretfurdalást.
Van olyan ismerősöm,aki 18éves munkaviszonnyal rendelkezik,csakhogy az utolsó 2 évben nem volt normális munkája,de nem ő tehet róla,tudod mennyi gyest kap???
Annyit,amennyit a munkakerülők,akinek egyetlen óra munkaviszonya nincsen.Ez talán igazságos???
Védd meg magatokat ahogy tudod.
Sok boldogságot a babához.
Szia!
Hasonló cipőben járok én is csak nekem az a szerencsém, hogy 1-én lejár a próbaidőm. 8 hetes voltam, amikor őszintén a főnököm elé álltam ls elmondtam neki mi a helyzet. Természetesen hozzátettem, hogy amennyiben engedélyezi szeretnék maradni és ameddig bírom, addig dolgozni. Sajnos nem könnyű a meló, egy műszaki áruházban vagyok szaktanácsadón nap 11 órát dolgozom.Értékelte sz őszinteségemet és azt mondta természetesen maradhatok.
Sajnos az a helyzet, hogy a próbaidő alatt semmi sem véd meg. Ha véletlenül kirúgnak, gyesre akkor is jogosult leszel abban az esetben, ha legalább 4 alkalommal megjelensz tanácsadáson.
A gyed már más tészta. Ezzel sajnos én sem nagyon vagyok tisztában, mert azt olvastam, hogy a szülés megelőző 2 évben legalább 180 nap munkaviszony kell, de nem tudom, hogy mi van akkor ha megszakad a munkaviszony. Nekem októberben lejár a szerződésem, decemberben szülök. Max. elmegyek 2 hónap munkanélkülire, bár az a gyed szempontjából nem számít munkaviszonynak.
Neked kell érezned, hogy mennyire bízhatsz meg új főnöködben, sajnos hamarosan nem fogod tudni titkolni, de kitartást és sok szerencsét kívánok neked!!! :):):)
16 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!