Miért ennyire más a terhesgondozás a különböző országokban?
Pont most indítottam ilyen topicot.
Ugyanígy ki vagyok akadva mint te.
Ha gondolod beszélhetnénk msn-en és megpróbálhatnánk együtt megtalálni a kiutat az itteni ellátás hanyagságából.
MSN-em: pixy_85@hotmail.com
a mo.-i csecsemőhalandóságban szerintem benne van az is, hogy sokan, sajnos egyre többen titkolják a terhességüket, és otthon szülik meg, utána meg megölik a babát.
a gátmetszésnek és a császárnak szerintem nincs köze a terhesgondozáshoz.
És arra felfigyelt-e már valaki, hogy rengeteg a down-kóros itt Angliában? Én nap mint nap találkozom ilyen gyerekekkel-felnőttekkel.
Ezen meglepődtem. Vagy Magyarországon nem merik kivinni őket az utcára és azért nem látjuk?
Erre a statisztikára és a miértjeire lennék kíváncsi.
Szia!
Akkor ezek szerint én vagyok itt a harmadik Angliában élő magyar kismama. :-)
Nekem is nagyon-nagyon lesújtó véleményem van az itteni terhesgondozásról, szerintem borzasztó. A gépek, lehetőségek adottak, de kevés az orvos. Otthon egy erősebb megfázással többet foglalkoznak, mint itt egy terhességgel, ami elméletileg ugye nem betegség, de azért valljuk be: vizsgálatokra szükség van.
Én ráadásul abban a helyzetben vagyok, hogy nem komplikáció mentes a terhességem, 18 hetes vagyok, három hete voltam otthon nyaralni és ellátogattam egy orvoshoz is, mert voltak panaszaim. Otthon meg is állapították, hogy veszélyeztetett terhes vagyok és csak hosszabb könyörgés után engedtek el a kórházból. Visszajöttem abban a hitben, hogy majd itt is foglalkozni fognak velem, hiszen kell, ennek ellenére tojnak a fejemre. Öt hete vannak (szerintem súlyos) panaszaim, ennek ellenére a héten értem el csak azt, hogy egyáltalán orvossal találkozzak, a vége az lett, hogy megállapították, szerintük makk egészséges vagyok. És természetesen ezentúl nem foglalkoznak velem. Ennyit erről.
Egyébként ha van kedved add meg az e-mail címet, osztozhatunk a tapasztalatokon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!