Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 14 éves vagyok (lány) és az...

14 éves vagyok (lány) és az lenne a kérdés hogy ha én teherbe esnék akkor a gyámügy az el-e vehetné a babámat?

Figyelt kérdés
Most nem vagyok kíváncsi hogy 14 éves vagy és ne vállalj meg ilyenek hanem konkrétumokat kérek. Tehát a szüleimre nem bízhatom magam mert albérletben lakom egyedül és a párom az dolgozik és ő tart el és a gyám még nem engedi hogy más legyen a gyámom anyámékon kívül, és anyuék nélkül mehetek szülni vagy valami orvosi terhes vizsgálatra?
2013. ápr. 3. 16:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%

Nem vehetik el. És a szülők nélkül is mehetsz vizsgálatokra.

Biztos, hogy terhes vagy?

2013. ápr. 3. 16:16
 2/11 anonim ***** válasza:
70%
ugye csak játékbabára gondoltál ???? remélem nem igazi babát tervezgetsz mert még te is gyerek vagy ehhez(meg még a szexhez is éretlen vagy) ....
2013. ápr. 3. 16:16
 3/11 A kérdező kommentje:
Hát most nem de hogy ha az lennék akkor tudjam hogy nem kell azon stresszelnem és köszönöm a választ:)
2013. ápr. 3. 16:17
 4/11 anonim ***** válasza:
63%
szia, elhiszem, hogy azt gondolod, te már érett vagy erre a feladatra, de hidd el azoknak, akik az ellenkezőjét tanácsolják, hogy nem vagy az!! várj még, legalább 16-18 éves korodig a gyerekvállalással. se a tested, se a lelked nincs erre készen.
2013. ápr. 3. 16:18
 5/11 anonim ***** válasza:
93%
istenem....inkább azon gondolkozz hogy ne legyél terhes és ne tegyél tönkre egy kis életet.....
2013. ápr. 3. 16:18
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Üljél szépen vissza az iskolapadba. Ha egyébként terhes lennél és a gyerek apja elmúlt 18, akkor ő lenne a gyerek gyámja egyértelmű, hisz az apja és nagykorú.

18 év alatt kell a szülő beleegyezése szülésnél vagy a papírok kiadásánál nem tudom. Csak azt tudom, hogy mikor szültem, a mellettem lévő ágyon egy csajszi volt, akinek pár hónapja lett volna, hogy betöltse a 18-at. Ezért az anyjának valamit alá kellett írnia.

2013. ápr. 3. 16:24
 7/11 A kérdező kommentje:
Értem amúgy köszönöm hát a párom az 18 éves.:) Már betöltötte.
2013. ápr. 3. 16:25
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Gyámügy nem veheti, el de ha anyukád nem vállalja a gyereked nevelését, akkor anyukád örökbe adhatja a te beleegyezésed nélkül is.
2013. ápr. 3. 17:23
 9/11 anonim ***** válasza:
Ez remélem csak vicc és nem ment el minden kislány esze akik csak úgy szórakoznak mások,védtelen csecsemők életével.
2013. ápr. 4. 21:27
 10/11 zabmester ***** válasza:

Én azt se egészen értem, hogy te milyen úton-módon költöztél külön a szüleidtől. Egyedül laksz egy albérletben? Azt ki fizeti?

Amúgy (ha ez még nem változott), te például nem is lehetsz a saját gyereked hivatalos gondviselője, mert még nem vagy 16 éves. A barátod lehet, már ha vállalja, de ha egyszer csak meggondolja magát, mondjuk mialatt terhes vagy, akkor vagy valamelyik szülőd vállalja a babát, amíg el nem éred a szükséges életkort, vagy ha nem, akkor nem tarthatod meg.

De azért abba gondolj már bele, hogy ha te most gyereket szülsz, akkor nagy valószínűséggel az életben nem lesz (normális) munkád. 8 általános végzettséggel hol tudnál majd elhelyezkedni? Vagy örökké mások jóindulatára akarsz rászorulni?

2013. ápr. 5. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!