14 éves vagyok (lány) és az lenne a kérdés hogy ha én teherbe esnék akkor a gyámügy az el-e vehetné a babámat?
Nem vehetik el. És a szülők nélkül is mehetsz vizsgálatokra.
Biztos, hogy terhes vagy?
Üljél szépen vissza az iskolapadba. Ha egyébként terhes lennél és a gyerek apja elmúlt 18, akkor ő lenne a gyerek gyámja egyértelmű, hisz az apja és nagykorú.
18 év alatt kell a szülő beleegyezése szülésnél vagy a papírok kiadásánál nem tudom. Csak azt tudom, hogy mikor szültem, a mellettem lévő ágyon egy csajszi volt, akinek pár hónapja lett volna, hogy betöltse a 18-at. Ezért az anyjának valamit alá kellett írnia.
Én azt se egészen értem, hogy te milyen úton-módon költöztél külön a szüleidtől. Egyedül laksz egy albérletben? Azt ki fizeti?
Amúgy (ha ez még nem változott), te például nem is lehetsz a saját gyereked hivatalos gondviselője, mert még nem vagy 16 éves. A barátod lehet, már ha vállalja, de ha egyszer csak meggondolja magát, mondjuk mialatt terhes vagy, akkor vagy valamelyik szülőd vállalja a babát, amíg el nem éred a szükséges életkort, vagy ha nem, akkor nem tarthatod meg.
De azért abba gondolj már bele, hogy ha te most gyereket szülsz, akkor nagy valószínűséggel az életben nem lesz (normális) munkád. 8 általános végzettséggel hol tudnál majd elhelyezkedni? Vagy örökké mások jóindulatára akarsz rászorulni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!