Hogy mondjam meg a páromnak hogy apuka lesz?
Én azt mondtam, hogy a nyári szabadságot már nem kell egyeztetnünk, én bármikor ráérek majd. :)Először nem értette, de hamar leesett neki. :)
A család többi tagjának csak a 12. hét környékén mondtuk el mind a két gyereknél.
Nálunk egyszerű volt, mert a családban már elhintettem azt is hogy tervezzük és rajta vagyunk az ügyön. Aztán amikor tényleg terhes lettem, egyszerűen bejelentettem a családnak. A páromnál érdekes volt. Egy délutáni napon csináltam a tesztet, ő éppen aludt. Megláttam a csíkokat, húú mondom.. nagyon sok minden átfutott az agyamon, meg is ijedtem, örültem is, féltem is... hát ezt akartam, nem? Aztán ébresztettem a párom hogy nézd - mutatom a tesztet. Kérdi: mi ez? Most akkor ez jó nekünk? (fingja nem volt hogy a csíkok mit jelentenek). Mondom: ahogy vesszük. Terhes vagyok, ezt akartuk nem?..
Hát kb. ennyi volt. Persze a munkahelyen megvártam a kritikus 3 hónapot és utána jelentettem be, nagyon kedvesek voltak hál istennek.
Én egyedül csináltam tesztet, amikor pozitív lett, felhívtam a férjemet telefonon, de a bőgéstől alig tudtam beszélni. Pedig terveztük a babát, de mégis sokkoló volt az a két csík. Szerintem ő igazán fel se fogta, azt mondta, mi a baj, hát ezt akartuk, nem?
Most 7 hetes vagyok, a leendő nagyszülőknél hétvégén voltunk, a munkahelyemen még nem mondtam. De szerintem tudják, már megjegyezték, hogy nem járok le cigizni és nem iszom kávét. :)
Én pont évfordulónkon csináltam a tesztet, a nemvárt napja után egyel. Nagyon halvány lett a második csík, de azonnal odadugtam a párom orra alá, hogy: "te hány csíkot látsz?" Persze rávágta, hogy egyet, mire én: nézd meg jobban! Örvendtünk, mert én tudtam, milyen az, amikor tényleg csak egy csík van. Persze három nap múlva megismételtük másik tesztel, ezt is együtt néztük meg... nagy volt az öröm.
A szülőknek az első uh képet mutattuk meg képkeretbe rakva a 8. héten. Közeli barátoknak 9-10. héten mondtuk el, a munkahlyen 12. héttől lett "hivatalos" hír :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!