24 éves kismama vagyok fontos, hogy elvégeztessem a Down-kór vizsgálatot? A dokim emlitette de azt mondta hogy nem kötelező. De ha meg szeretném mégis csináltatni kezembe nyomott egy sárga cseket, hogy fizessem be és azzal menjek vissza.
Kombinált-teszt=9000
Quartett-teszt=19000
Integrált-teszt=29000
Ezek a tesztek valójában "becslések". Egy becslés a vérből, hogy mennyi esélyed van arra az életkorod és a súlyod figyelembe vételével, hogy Down-kóros babád legyen. Egy arányszámot kapsz eredményül, mondjuk 100000:1, ami azt jelenti, hogy 100000 hasonló véreredményből 1 Down-os baba született. A lényeg, hogy biztosra ezekkel a tesztekkel nem mész, biztos eredményt az amniocentézis vagy a corionboholy-mintavétel (lepénymintavétel) ad, de azzal sem tudsz mindent kiszűrni, mert a Downon (és az Edwards- illetve Patau-szindrómán kívü) más genetikai rendellenességet nem szűrnek.
Ha kéred a vérvizsgálatot, és rossz arányszámot kapsz eredményül, akkor javasolnak amniocentézist.
Remélem, tudtam segíteni.
szia délpestibe ingyenes.vagyis a doki adott egy papirt időpontot lehetett kérni és ugy csinálták valahol azt nem emlékszem hol...
legalábbis 2009 be az volt...
34 éves voltam nekem nem kellett megcsináltatni mindenem ok volt..egészséges kislányom született.
Mennyiért csinálják és hol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!