Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tegnap tudtam meg, hogy 7...

Tegnap tudtam meg, hogy 7 hetes magzatomnak megallt a szive, hogyan kerulhetnem el a mutetet?

Figyelt kérdés

Az orvos mar ott helyben meg akart muteni, mondtam, nem. Akkor jojjon vissza karacsony utan, 27-en. Mondtam neki, hogy elso vetelesem magatol lezajlott, es szeretnek varni meg.

Itt Magyarorszagon miert akarjak rogton muteni az embert? Miert nem varnak? Elso vetelesem kulfoldon volt, ott megallapitottak, hogy elhalt a magzat, es azt mondtak, ha nem indul el a verzes, adnak egy tablettat, ha az se mukodik, vegso esetben megmutenek. Elkezdtem verezni, minden masnap neztek a hcg-t addig, amig le nem ment nullara. Itt miert nem lehet ezt csinalni? Lehuzzak a tb-t a korhazak? Beirjak, hogy 3 napig bent fekudtem, kozben meg csak par ora az egesz? Nincs epp elg baja ilyenkor az embernek?

2012. dec. 25. 15:08
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
60%

Én úgy tudom, hogy jobb az, ha ilyenkor le van kapargatva a méh faláról a felesleges nyálkahártya, mert természetes úton nem biztos, hogy olyan tökéletesen rendeződik minden.

Jobb minden nem odaillőt eltávolítani.

Lehet, hogy ezért sem jött össze ez a terhesség sem, mert az előzőnél nem volt műtét.

Én is külföldön élek, saját tapasztalatból tudom, hogy az itteni orvosok, nem olyan alaposak, mint Mo.-on.

A magyar orvosok világhírűek, nagy általánossában sokkal nagyobb tudással rendelkeznek, mint bármelyik külföldi orvos, precízek, lelkiismeretesek, szerintem pont, hogy bennük kéne sokkal jobban bíznod, mint egy másik országbeliben.

2012. dec. 25. 16:08
 22/38 anonim ***** válasza:
65%

Én 9 hetesen veszítettem el a babámat.A wc-n ülve láttam,ahogy pisi közbe kijött egy kicsit több vér kíséretében.Műtét előtt szóltam a dokinak,hogy szerintem már nincs bent,de Ő azt mondta,hogy mindenképpen le kell kaparni azt a megvastagodott nyálkahártyát a méhfalról.

Talán jobb is ha megcsinálják ezt a műtétet,így ha szeretnél következőleg teherbe esni,egy egészséges ,frissebb környezetbe kerülhet a babád!

amúgy sajnálom ami veled történt,sokan vagyunk így ,nehezen,de valahogy ki kell bírni ezt a fájdalmat is és tovább kell lépni.Talán az a baba amit elveszítettünk betegen jött volna a világra és jobb is így.Türelem és Isten megajándékoz majd minket egy egészséges kisbabával!

2012. dec. 25. 17:13
 23/38 anonim ***** válasza:
21%
Azért, mert BELEHALHATSZ!!! Ha két nap után nem indul meg a vetélés magától, akkor műtét kell és kész.
2012. dec. 25. 18:00
 24/38 anonim ***** válasza:
37%

őszinte részvétem, és sajnálom, hogy sok érzéketlen választ kaptál :(

szerintem jobb lenne, ha nem itthon csináltatnád, Bécsben van lehetőség a tablettás módszerre, ami sokkal kíméletesebb, csak betiltották itthon a nagyokosok. 100E körüli összegért van. és igen, a kórházak lehúzzák a TB-t, nem elég, hogy bajban vagy, még nyerészkednek is rajtad.

2012. dec. 25. 20:15
 25/38 anonim ***** válasza:
70%

Hú de sok okos van itt.

Egy picit nézzetek utána a dolgoknak, mielőtt ennyi ökörséget összeirkáltok. Egy 7 hetes magzattól nem fog hullamérgezést kapni. És tényleg sokkal kíméletesebb lenne a tablettás módszer, csak hát erre Magyarországon nincs lehetőség, én is arra gyanakszom, hogy a kórházak jobban járnak, ha bezsebelhetik a pénzt a műtétért. A műtét több kockázattal jár, tulajdonképpen ugyanaz az eljárás, mint az abortusz, altatni kell, és a méhszájat tágítani, ami sajnos soha nem veszélytelen.

Kedves kérdező, én ugyanígy jártam, csak a 9. héten. Én is kértem egy hét haladékot, de sajnos nem indult be a vetélés, így végül műtét lett a vége. De minden rendben ment, és 2 hónap múlva ismét teherbe estem, és most van egy egészséges 10 hónapos kisfiam. Kívánom, hogy neked is sikerüljön! Kitartás!

2012. dec. 27. 06:26
 26/38 anonim ***** válasza:
54%

Őszinte részvétem, nagyon sajnállak!

Túl vagy rajta?

Kívánom, hogy hamar túl legyél rajta lelkileg is, és minél előbb egy egészséges gyermeknek adj életet!!!

2012. dec. 28. 20:36
 27/38 A kérdező kommentje:

Kiemelem a kerdest, mert szeretnem ha valaki hasonlo helyzetben van, egy kicsit kinyissam a szemet. Nem csak Magyar egeszsegugy van, es nemcsak magyar nyelven lehet beutni a google-be, hogy kuret.

Usa-ban veteltem es szultem is, ezek az ottani elvek:

[link]

Es a kaparas veszelyei: [link]

,ellentetben azzal, hogy itthon azt mondjak, kitisztitjak a mehet, hogy jobban tapadjon a kovetkezo baba.

Ezenkivul meg olyan infot is talaltam, hogy termeszetes vetelesnel ill. szulesnel orak alatt tagul ki a mehszaj, kaparas elott sokkal gyorsabban, igy a mehszaj izomzata serul, ami a kovetkezo terhessegnel problemakat okozhat, pl. a novekvo baba sulyat nem birja, ezzel kockaztatva a koraszules veszelyet.

Tudom, hogy ha nem indul el a veteles magatol, akkor ki kell kaparni, de adjuk meg az eselyt a termeszetnek egy par nap varakozassal!

Remelem ezzel a par sorral segitettem valakinek.

2012. dec. 30. 14:21
 28/38 anonim ***** válasza:
55%
Visszamentél amúgy a dokihoz?
2012. dec. 30. 15:17
 29/38 anonim ***** válasza:
63%

,,Az egyik ilyen szövődmény az Asherman-szindróma. Az Asherman-szindróma intrauterine synechiae (azaz finom méhszövetek összetapadása) jelenlétét jelenti, melynek tünete lehet a rendellenes menstruáció, terméketlenség és az ismétlődő abortusz (vetélés).[6]

A tágításos és kaparásos (D&C) abortusz okozza

Az Asherman-szindróma egyik fő oka a tágításos és kaparásos eljárás. Még gyakoribb a tágítás és kaparás utáni Asherman-szindróma, ha előzőleg fennáll illetve a műtét után fertőzés fordul elő.,,

Shinagawa [9] tanulmánya és egy újabb tanulmány is, melyet Dicker [10] készített, sajnos arra utalnak, hogy a méhen kívüli terhesség oka lehet az abortusz, az Asherman-szindróma, sőt az Asherman-szindróma kezelése végett feltett spirál is. Rendkívül érdekes (és korábban ritka) formája a méhen kívüli terhességnek a méhnyaki terhesség. Ennek gyakorisága 1:1000-től 1:18000 között van. Sajnos azért is ingadozik ez a szám, mert néha nem veszik észre a méhnyaki terhességet és vetélésként nyugtázzák.[10]

Dicker [10] adatokkal támasztja alá, hogy a méhnyaki terhességek gyakorisága kapcsolatban állhat a művi abortusszal, az Asherman-szindrómával és az Asherman-szindróma kezeléséhez használt spirállal. Érdemes megjegyezni, hogy a méhnyaki terhességek végleges kezelése általában a méh eltávolítását jelenti.[9],[10] Így hát a tágítás és kaparás hosszútávú szövődménye lehet az Asherman-szindróma, amely méhnyaki terhességhez vezethet, majd pedig a méh teljes eltávolításához. Ismajovich és társai [7] valamint March és Israel [8] beszámolnak Asherman-szndrómás esetekről, ahol olyan nőkről van szó, akiknek korábban legális abortuszuk volt.

Fontos tudni, hogy a legális abortusz során alkalmazott sebészeti eljárások egyik leggyakoribbja a tágítás és kaparás. "További hosszútávú tanulmányok demonstrálhatják az Asherman-szindróma és a méhnyaki terhességek gyakoriságának növekedését, különösen az abortuszon átesett nők körében. És bár egyre nő azok száma, akiknek több abortuszuk volt (és esetleg több tágításuk és kaparásuk)", nincs olyan tanulmány, amely kizárná azt, hogy a többszörös tágítás és kaparás is hozzájárulhat az asherman-szindróma kialakulásához.,,

a gyengebek kedveert magyarul is a reszlet a kovetkezo szakdolgozatbol valo

Klein, S.M., Garcia, C.R., "Asherman's Syndrome: A Critique and Current Review,"

Talan erdemes elolvastatni a magyar nogyogyaszkokkal is mert ugy latom nem ismerik ezt a gyakori es sulyos betegseget.

2012. dec. 30. 15:32
 30/38 A kérdező kommentje:

Koszonom a magyar szoveget.

Nem tudtam meg kiemelni a kerdest, mert a sajat hozzaszolasomat is valaszkent szamolja, el kell telni 24 oranak ujabb valasz nelkul.

2012. dec. 30. 18:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!