Echodens belek. Beteg lehet a babám?!
Azt találtam, hogy down-kórra utalhat, de "az echodens belek az ultrahangon egyéb eltérés nélkül nem valószínűsítenek Down-kórt általában." Kérj további vizsgálatokat.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Ha nem vagy megnyugtatható, akkor menj el amniocentezisre, ez gyakori probléma általában fiú magzatoknál.
Ha az eddigi vizsgálatok negatival akkor nincs mitől tartanod, de ha tényleg nem tudsz megnyugodni, csináltasd meg az amniot!
Nekem kb. ennyi idős terhesen echondez kamrai falazatot írtak a leletemre, s elküldtek szív uh-ra. Ahol kiderült, hogy semmi baja nincs a babának. Hál' Isten. :-)
Az echondez szó, tulajdonképpen olyamit jelent, hogy ultrahanggal kevésbé látható terület. Vagy legalábbis én így értelmeztem azt, ahogy a kardiológus mondta.
Szia! Nekem a 24. héten találtak ilyet a kisfiamnál, és nem nagyon találtam infót a neten, ezért leírom Neked az esetünket. Minket a SOTE I.-re küldött az orvosom, a genetikára és ott végül a szívultrahangot végző dr. Hajdú Júlia prof.asszony vizsgálta meg a babám. Onnantól minden héten UH követés volt, a tágult belek miatt, azt nézték, hogy nehogy perforáljon. Végül a 38.héten szültem, de csak császárral lehetett, nehogy megnyomjam a hasát.
Utána átvitték a Bókay utcába, ahol 2 nap múlva megműtötték, mert vékonybél elzáródása volt. Fejlődés közben tekeredett egyet a bél, és ott elzárta a további utat. Kb. másfél órás műtét volt,a szívem szakadt meg, de az ott rutin beavatkozás...3 hétig voltunk kórházban, amíg az emésztését felépítették, és azóta tökéletesen egészséges.
Elég rémisztően hangzik, de ne aggódj, ha ne adj Isten ugyanez a baj, ez egyszeri dolog, utána semmi maradandó következmény nincs.
A tágult beleket okozhatja még jó kemény mekónium (magzati kaki), amit kikakil, ha megszületett, és lehet a Hirschprung betegség is okozója, erre rá tudsz keresni.
Amit most tenni tudsz, az az, hogy egy ilyen kórházba mégy szülni ill.gondozásra. Ha van kérdésed, írj.
Ugye nem lett semmi?
Azót amár rég megszületett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!