Mit csináljak vele? Párom hozzáállásáról van szó!
a vásárlásról van szó. anyósom telemagyarázta a fejét a babonákkal, hogy amíg nem születik meg a pici, addig nem szabad venni semmit. el is fogadnám ezt a babonát, csak abba belegondolni, hogy mikor kijövünk a kórházból nem 100%-ig a babáé leszek, hanem ki kell mosnom a kis ruhákat, ki kell vasalnom őket, na meg ugye a pici mellett el sem tudok nagyon mászkálni vásárolni. rájuk meg nem akarnám bízni a vásárlást, mert ki tudja miket vennének meg.. szeretném én kiválasztani a ruhákat, egyéb dolgokat közösen a párommal, anyós nélkül.
a kiságy megvételét rájuk bízom-ez az egyetlen- azt már kinéztem, azt fogják megvenni.
mikor próbálom neki ezeket elmondani, csak annyit mond, hogy náluk nem szokás előre megvenni semmit. már a hajam hullik ettől a babonától..
teljesen elkeseredtem ettől a hozzáállástól.
ti mit tennétek a helyemben?
(bocsi hogy hosszú lett, és kicsit össze-vissza)
27 hkm
ezt tudom.. nem is anyós érdekel igazán, mert az egyik fülemen be a másikon ki... csak már tényleg 'megmérgezte' párom is ezzel a hülyeséggel. ő azt hiszi, hogy volt valami tragédia a családban ami miatt nem vásárolnak előre, nem hiszi el hogy ez csak babona.
már vettem egy-két kisebb dolgot, de igazából azt szeretném, ha közösen tudnánk vásárolgatni.
Elég hosszú idő, mire mindent beszereztek (főleg, ha első gyerek)! Szülés után örülni fogsz az első néhány hétben, ha pihenni, zuhanyozni lesz időd, nemhogy babaholmikat nézegetni, vásárolgatni! El sem tudom képzelni, hogy boldogultam volna, ha mindent utólag kell kiválogatni, megvenni.
Ha semmiképp nem tudod meggyőzni a párodat (ami azért elég szomorú lenne, hiszen veled vállal gyereket, tényleg nem az anyjával), legalább ésszerű kompromisszumot kössetek! Írd össze, mik azok a legszükségesebb dolgok, amiket MUSZÁJ beszerezni, vegyétek is meg. Írj fel párat, ami nem élet-halál kérdése, az pedig legyen az ő feladata, hogy elintézze, amíg a kórházban vagy a babával.
De szerintem is az a legnagyobb baj, hogy ez a te - anyós+férj felállás elkeserítően tükrözi az erőviszonyokat. Ha nem rendezed le ezt a játszmát, tényleg azt fogod észrevenni, hogy a gyerek-kérdésekben is anyósod határozza meg az irányvonalat. És bőven lesznek még 1000x fontosabb kérdések az életetekben, mint a babacuccok beszerzése.
az a baj, hogy párom nagyon anyafüggő (ennek meg van az oka, nem részletezem most)..
de nem csak ebben vagyok korlátozva.. pl nem vehetek a piacon húst, mert az nem jó, nem friss, stb... szóval anyóspajtitól kapjuk a húst is többek között..
nagyon borzalmas, lassan be fog telni a pohár és nagyon csúnya jelenetet fogok rendezni, ami senkinek nem lesz jó, mert akkor mindenki összeveszik mindenkivel.. megpróbálom még anyukámat 'ráküldeni' a páromra, hátha rá hallgat, ha már rám nem. jó kis anyós csata lesz belőle :)
Vagy ha ehhez ragaszkodik akkor ő vásárol majd, meg mossa a kis ruhákat meg vasalhatja is, mert te biztos hogy nem fogod a pár napos babád mellett ezeket megcsinálni.
Szerintem ezt mondd el így neki, egyből nem lesz babonás :D
Ha megcsinálná akkor szerintem mondd el neki hogy te AKAROD kiválasztani a kisruhákat, mint minden más kismama neked is JOGOD VAN HOZZÁ és pont.
Szia!
Amit a parod es anyosod "csinal" az nem babona, hanem oriasi felelotlenseg... ezt probald meg erzekeltetni a paroddal. azert nem keves dolgot kell beszerezni, megis ferfi letere hogy akarja ezeket beszerezni? o fog elmenni venni a melltartodba kisparnakat hogy ne szivarogjon at a felson? :) tudni fogja milyen pelenkat vegyen a gyereknek? milyen kremeket? mekkora ruhakat es milyeneket..? vegyen ki legalabb ket het szabadsagot szules utan, mert o mindent az anyjaval beszerez az minimum ennyi ido lesz. te meg majd fogod a fejed h mibol milyet vesznek.. annyira rossz ez a megoldas. az en anyosom is baboban, februarban szulok, januarig nem akar venni semmit, de mindig orommel hallgatja miket vettem mar meg a babanak. sot toluk kapjuk a babaszoba butort, amit megvettunk most, de csak januarban fizeti ki, azert ez igy elviselheto abszolut :) es a parom se akar magara plusz terhet venni h megvegye a dolgokat, van mar egy gyerekem, de ettol fuggetlenul tisztaba van vele, mint gyakorlott apuka, SE tudna beszerezni a dolgokat amik kellenek. Raadasul ha kezdo anyuka leszek, neked is latnod kell sok mindent h eszedbe jusson ez kellhet..
egyszo mint szaz, felelotlensegnek erzem a hozzaallasukat es szivbol remelem megtudod ezt ertetni a paroddal.
masolj ki par hozzaszolast kuldd el neki, bar biztos felidegesitened, de legalabb elgondolkozna..
Legalabb beszeld ra arra hogy szules elott 2 honappal vasaroljatok be. nem babona az mar reg.. sot 37 hettol barmikor johet a baba es nem koraszulott.. roppant izgalmas lesz akkor is nagy hassal takaritani es rendezkedni :) sok sikert..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!