Ha valaki terhes, szabad kávét innia?
Én 3az1-ben-t ittam terhesség előtt, de most gyerekkávét iszom (koffeinmentes). Nekem bejön, úgyis csak az íze miatt kell, meg a tejszínhab miatt :-)
Napi 1-2 gyenge kávé biztosan nem árt. Ha meg tudod tenni, akkor ne főzős kávét igyál, hanem amit írtak itt előttem pl. a Ricore jó, mert csökkentett koffeintartalmú.
Nekem nagyon alacsony a vernyomasom,a nodoki is ajanlotta,mert a multkor annyira szedultem,h a furdoig nem mertem kimenni....
Ma is 90/60 volt a vernyomasom.
Sztm nyugodtan ihatsz,ha kicsi a vernyomasod,vagy probald meg ugy h inkabb sok tejjel felhigitani,elvegre az ize ugyan az.
Csak akkor igyál, ha nagyon indokolt! Például ha nagyon ájulós vagy vagy olyan alacsony a vérnyomásod hogy nem bírod ki másképp. De akkor is csak alacsony koffeintartalmút és napi egynél nem többet!
Szerintem azért oszlanak meg ennyire a vélemények, mert mindenkinek a babájára azért más hatással van a koffein. Anyukám is ivott velem minden reggel kávét, egyszer hagyta csak ki és elájult a zebrán... ez sem jó. De tiszta nyugodt baba voltam. Hogy most milyen vagyok, az más kérdés:D
Viszont sógornőm úgy gondolja, hogy nem árt a napi egy-két kávé. Hát az ő gyerekük iszonyat nyűgös, folyton kapálózik, már-már hiperaktív.
Szóval tényleg itt nem lehet okosnak lenni, ezért mondom, hogy a biztonság kedvéért hanyagold, abból nem lehet baj, csak ha nagyon-nagyon indokolt, akkor nyúlj a kávéfőző után!
Boldog babavárást!
Szia!
Én is iszom kávét, mindössze egy ujjnyit, sok-sok tejjel. Ha ezt nem tenném, a 88/56-os vérnyomásommal folyamatos ájuldozásban lennék. Próbáltam, nem ittam 2 hétig egy cseppet sem. 2 nap alatt 3-szor ohajtottam ájulásközelbe lenni, ami igen kellemetlen volt, úgyanis egyszer épp a boltban próbáltam volna fizetni.
Szerintem annyit nem árt ha megiszol egy icipicit. Attól nem lesz gond. Nekem a védőnő is javasolta :) 23 hetes mami
Boldog babavárást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!