Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen az a jósló fájás,...

Milyen az a jósló fájás, mikor kezdődik és mennyi ideig tart?

Figyelt kérdés
2012. aug. 20. 15:16
 1/3 anonim ***** válasza:

Jósló fájás általában a 24. héttől bármikor lehet. Menstruációs görcsre emlékeztető fájdalom,ami lehet erősebb,lehet gyengébb. Általában pár másodpercig tart,és rendszertelen időközönként van. Meleg víz hatására elmúlik,vagy enyhül.

Nekem a 2. lányunknál a szülés előtt kb.3 héttel 2 órán át tartott,18-20 perces megszakításokkal,de volt benne 10 perc is.

Nem tudom mennyit tudsz már,ezért írok még mást is,ha számodra érdektelen infók,mert már tudod,akkor bocsi!!

A vajúdás is ilyen menstruációs görcsre emlékeztető fájdalom,a jóslótól csak az különbözteti meg,hogy a meleg vizes fürcsi hatására nem múlik,inkább erősödik,és rendszeres időközönként jelentkezik,általában lassan sűrűsödik.

Ha 1 órán belül legalább 4 jósló van,akkor az már nem jósló,a 36. hét előtt ilyenkor nem árt dokihoz menni,mert a szülés megindulása is lehet.

A 36. hét után már elég 5 perceseknél a szülészetre menni.

Ha valamiben nem vagy biztos,kérdezd nyugodtan a védőnőd,illetve a dokid!

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-)

Üdv: 3 lányos,15hkm

2012. aug. 20. 17:34
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod! Ma sokat görcsöltem és megijedtem,egyébként a 36.hétben vagyok. Letusoltam és jobb lett,de aztán megint előjött,volt hogy 20 percig is eltartott,volt hogy 2 percig és 5 percenként jelentkezett,ez tartott vagy fél óráig,aztán megint semmi. Most már teljesen megszűnt,vettem be magnéziumot és sokat pihentem. Lehet nem kellett volna összesen 500 km-t utazni a hétvégén ennyi idős terhesen,talán ez is közrejátszott,nem tudom. Csak reméltem,hogy ezek a görcsök nem rendszereződnek,de ezek szerint jósló volt. Köszi mégegyszer,jó babázást és boldog babavárást Neked!:)
2012. aug. 20. 17:42
 3/3 anonim ***** válasza:
2012. aug. 20. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!