Mi lehet a következménye ha a méhlepény a méhszájon van, illetve van egy szervülő haematoma-m?
20 hetes vagyok!
És ha leválik akkor az azt jelenti, hogy ...?
Ja és azt miből vetted észre, hogy elkezd levállni?
Mi az amit igy csinálhatok, és mit TILOS?
Szia!Nekem 20 hetesen állapították meg, és eltiltott a doki mindenféle fizikai megerőltetéstől, szextől...stb. Semmi tünetem nem volt, de azt mondta, az ördög nem alszik, és bármikor bevérezhetek, különböző mértékben. Ilyen esetben iszonyúan kell a kórházba rohanni, mert ha leválik a méhlepény, nagyon gyorsan el lehet vérezni, főleg a babára nézve életveszélyes! Kisebb vérzésnél pár nap kórházi fekvés, megfigyelés, és jobb esetben megengedik, hogy otthon feküdjön tovább a kismama. Most a 32.héten vagyok, picikét odébbment, de szerencsére semmi tünet, vagy vérzés nem volt idáig! A méh fokozatos növekedésétől mehet odébb.
Na persze császár az majdnem fix, és nem is érdemes erőltetni a normál szülést, még ha kicsit odébb is megy, ha csak nem akar valaki jó kis komplikációdús szülést jó sok vérrel! Unokatesóm is így volt, utolsó 3 hónapban csak feküdnie szabadott, és megmondta a doki, hogy amint az első fájásszerű jelet érzi, azonnal kórház, és műtő! Szóval neki nem szabadott megvárnia a fájások beindulását! Bár általában ha császár van kilátásban, úgyis előbb megcsinálják, mint a kiírt időpont. De nem kell aggódni, a stresszelés nem segít, sőt... Látod én is megúsztam idáig, csak vigyázz magadra!
Ennyi idősen még arrébbmászhat a lepény, még nem kell a rosszra készülni.
Én 2X véreztem be, 29 és utána 33 hetesen. A másodiknál vették érszre, hogy nagyon lent van a lepényem, de nem takarja a méhszájat, és a baba is nagyon lent van, valószínü ahogy nyomja, elpattan egy-egy hajszálér, és ez okozza a vérzéseket.
Igen, pihenj, sokat feküdj, hogy ne nyomd lefele a hasad.
Ha ott marad a lepény, akkor császár, mert így nem tudsz szülni.
De még félidős vagy, ne izgulj, még bármi lehet, és ha császár, hát annál nagyobb baj ne legyen!! :-)
Pihenj sokat, és akármilyen kicsi vérzésed, görcsöd van, menj orvoshoz, nehogy baj legyen.
(barátnőm már a kórházbn zuhanyozott, mikor leszakadt a méhlepénye, de már órák óta görcsölt, még jó hogy bent volt, mert elvérzett volna, a baba meg meghal. ezért kell sokat pihenni, és mindjrát menni , ha bármi van!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!