Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortusz vagy kisbaba egyedülá...

Abortusz vagy kisbaba egyedülálló anyaként? Nagyon félek!

Figyelt kérdés

Én vagyok,aki már elég sok kérdést feltett mostanában.

A párom nem akarja a becsúszott bébinket.Már túl vagyunk ezer beszélgetésen, szülőkkel családvédelmisekkel, már időpontot is kérhetnék abortuszra.

Ma döntenem kell!21 vagyok, párom 22.

Következő lehet: elvetetem a babát és megpróbáljuk a kapcsolatunkat folytatni, amiben én nem vagyok biztos, mert azután, hogy belekényszerít ebbe, amit nem akarok, és azt mondja, lelép, ha megtartom a babát, hogy bízzak meg benne?

Vagy elvetetem a babát és meg se próbálom vele a jövőt, hanem onnantól kezdve soha többé látni se akarom és egy lelki nyomorék leszek baba és pár nélkül, életcél nélkül.

A harmadik megoldás: megtartom a babát és a párom valószínűleg elhagy.A saját kis lakásomat,ahol most élünk kiadom, visszaköltözöm anyuékhoz, 2 év még hátra van a suliból addig ott élek a babával.Kb olyan 120 ezer lenne a jövedelmem innen onnan összeszámoltam.Aztán ha diplomám van önállósulok.Negyedik eshetőség, amire kevés esélyt látok,de ezt szeretném a legjobban, hogy a párom miután megtartom a babát, gondolkodik és pár hónap múlva rájön, hogy mégis akar engem a babával együtt.

Most azt mondja, hogy szeret engem nagyon, és mindenben támogatna az abortusz után, lelkileg testileg mindenhogy.De nem érett az apaságra és képtelen vállani.

Mit gondoltok?

2009. júl. 21. 10:50
 21/91 anonim ***** válasza:
100%

Te lennél az én "pánikos barátnőm"?

Kérlek nyugodj meg és hallgass a szívedre! Ne foglalkozz a pároddal, valószínűleg később megváltozik a véleménye... talán... remélem...

Nálunk csak kicsit hasonló volt a helyzet... de a párom már feldolgozta, hogy apa lesz... most együtt várjuk a babát... akinek reméljük, hogy nem lesz baja.

KITARTÁS!!! NYUGALOM!!! PIHENÉS!!!! ÉS NAGYON VIGYÁZZ MINDKETTŐTÖKRE!!!!

2009. júl. 21. 12:40
 22/91 anonim ***** válasza:
91%

Szia!

Tarsd meg a babát!Velem ugyanez történt amit leirtál.Én megtartottam persze az apuka elhagyott minket de vissza is jött kb 2 hét után.ÉN akkor uygaingy gondoltam hogy ha el is vetetem utánna már nem tudok ugy megbizni benne és aki erre kényszerit az nem szeret igazán.Ha meg szeret akkor támogat babával együtt is.Ha igazán szeret téged a párod akkor kelletek neki.Lehet hogy kell egy kis idő amig megszokja a gondolatot, ha viszont nem akkor késöbb se számithatsz tőle jobbra.Irj majd hogy hogy döntöttél.

2009. júl. 21. 12:52
 23/91 anonim ***** válasza:
74%

El ne vetesd. Mindenemet odaadnám, ha nem kellene abortuszra mennem pénteken, de a pocakomban a kicsi lányom súlyos beteg. A szívem szakad meg, hogy el kell vegyék tőlem.

Az a hapsi, aki a bajban nincs melletted, csak a boldogságban az egy érzéketlen ember. Ne haragudj, hogy így fogalmazok, de sajnos a mai napon voltunk ultrahangon és felvételin a kórházban, nekem elkerülhetetlen a babám elvétele.

És imádkozom, hogy lehessen még gyerekem, nehogy komplikáció legyen. MErt ő már nagyobb baba, lehet, hogy szülnöm kell, fél óra múlva derül ki.

Kérlek Téged, ne vetesd el. Anyukád biztosan befogad 2 évre, te meg biztosan keményen tanulsz majd és meglátod: az élet ezt visszaadja neked.

A párodat meg felejtsd el. Felelőtlen, éretlen kamasz még. Biztos vagyok benne, hogy találsz nála ezerszer jobbat.

A férjem egy percre sem engedi el a kezem, velem tört lelkileg. Az ilyen pár az ember társa, nem az olyan fajta, mint a tied...

Őszintén sajnálom, ami veled történik, de hidd el, egy baba a pocakodban akkora öröm és csoda, hogy feledtetni fogja veled ezt az elkeserítő szitut.

MAjd írd meg, hogy döntöttél...

2009. júl. 21. 16:32
 24/91 anonim ***** válasza:
87%

Szia!

Engem4hetes terhesen hagyott el az apuka.Azóta már megszültem a kislányomat(9hónapos már) és az apáról azóta sem tudok semmit se!

Megvolt rá a lehetőségem,hogy elmenjek abortuszra,de a fejembe sem fordult meg pedig akkor már tudtam,hogy egyedül kell végig csinálnom,hozzá teszem én is 22éves vagyok..

Nagyon jól boldogulok és nagyon sok boldogsáot ad ez a kis csöppség!!

Ha tényleg szeretnéd ezt a babát akkor nefoglalkozz senkivel!!!

Ha van mellé szülői segítséged akkor meg pláne ne...

2009. júl. 21. 16:34
 25/91 anonim ***** válasza:
89%

A szavaidból én úgy érzem, te szeretnéd ezt a babát. Ha így van, akkor mindenképpen jó döntést hozol, ha megtartod. Még ha anyukád nyakán is kell élnetek egy darabig, nem hinném, hogy rossz sora lesz a babádnak.

Egyébként én megértem az apukát is, hogy ilyen fiatalon nem az apaság volt a legfőbb célja és még élni szeretne, de ha már egyszer "becsúszott", azért ő is tett valamit. Talán rájön később, ha meg nem, akkor sem veszítettél vele.

A kapcsolatotoknak szerintem jövője nem sok lenne, ha elvetetnéd a babát sem, mert azt nem lehet csak úgy feldolgozni, akárki áll melletted. Örök életre ott maradna a tüske.

Kitartást és ne aggódj, biztosan találsz normális pasit még egy pici babával is! :)

2009. júl. 21. 19:44
 26/91 anonim ***** válasza:
87%

bárhogy is döntesz a párod nem érdemel meg főleg a gyerekét nem...biztosan nagyon szereted. de ha megtartod és elhagy szerintem a legnagyobb bünti lenne lenne ha nem engednéd hogy köze legyen hozzá( elvégre otthagyott titeket)24 éves vagyok mi is abortusz mellett döntöttünk 4 évvel ezelőtt a suli miatt most 30 hetes terhes vagyok ,és nem lettünk milliomosok de a gyerekünket kidobtuk a kukába:-(

ha az anyagiakat úgy megtudod oldani ahogy írod menj bele.a sulit be tudod fejezni máskor is.akár mellette is, szerintem csak akkor vetesd el ha nem tudnál neki mindent megadni ami kell,

2009. júl. 21. 20:48
 27/91 anonim ***** válasza:
85%

Hogy döntöttél?

Remélem úgy ahogy a szíved diktálja!

Írd meg kérlek!

2009. júl. 21. 23:09
 28/91 A kérdező kommentje:

Döntöttem: kedden megyek abortuszra.

Igen én vagyok a pánikos barátnő, én írtam a belinkelt kérdést és most 2 hét vívódás után elmegyek a terhességmegszakításra.Nem akarom ezt, meg akarom tartani a babát, de nem megy.

Anyukám nem tudja megoldani, hogy 2 évig vele éljünk. Annak a lánynak, akinek olvastam a történetét, egy egész család volt mellette, hogy segítsen. Nekem csak anyukám van senki más, és ő egyedül nem elég. Ha lenne apukám meg testvéreim közel, meg lehet oldani, de így nem.Van egy lakásom, de egyedül nem tudom fenntartani, ha megszülöm a gyereket, anyukám kénytelen eltartani magát, engem és a 2 lakást, amíg én tanulok. Így nem lehet gyereketnevelni, nyomorban.

A párom szeret, mert nem hagy el a bajban, eljön velem minden vizsgálatra és az abortusz után is azt mondta támogat mindenben, ahogy csak tud. De nagyon határozott és beismeri legalább, hogy még fiatal és alkalmatlan apának.

A szívem szakad meg, azért imádkozom, hogy ne legyen komplikáció és lehessen még babám az életben.És mindent meg fogok tenni azért, hogy ez a kapcsolat ne hulljon darabokra egy ilyen tragédia után sem, mert szeretem a páromat és nem akarom őt is elveszíteni.

2009. júl. 22. 14:45
 29/91 anonim ***** válasza:
100%

:(

én azért sajnálom,hogy ilyenhelyzetbe kerültél,nehéz lesz de kitartás és reméljük a párod tényleg melletted lesz!!!

2009. júl. 22. 14:58
 30/91 anonim ***** válasza:
80%
Sajnálom hogy így kellett döntened, de maximálisan megértelek. Egyedül anyukádat nem értem, nem tudom mi lett volna ha annak idején nem tarthat meg téged, csak mert nincsenek százezrek a családi kasszában?! Amíg kamasz voltál elfértél nála, most meg már nem? Furcsa anyai hozzáállás, remélem ez eszedbe fog jutni mikor a te gyerekednek lesz szüksége segítségre az életben. Meg saját lakásod is van, amit nagyon kevés fiatal mondhat el magáról, legtöbbünk 20-30 évig nyögi a lakáskölcsönt, égis vállal gyereket! Mindegy , nem akarok a pénztárcádban turkálni, de azért ez furcsa... Eladhatnád a kecód, befektethetnéd, ha a havi kamatokat mindig hozzátennétek a bevételekhez (ahhoz a 120 ezerhez) és a tőkéd megmaradna, amint ügyvédként fogsz praktizálni, gondolom te is jól élsz majd mint a többi jogász-ügyvéd, tudsz majd új otthont venni, vagy befizetni rá... Mindegy, te tudod, de ahogyan itt előadtad a nem kívánt terhességét vállaló, a párját elzavaró, öntudatos jogászhallgatót- furcsa ez a pálfordulás!
2009. júl. 22. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!