Terhesen fürdőzés?
Sziasztok!
18hetes terhes vagyok, októberre vagyok kiírva, tehát az egész nyarat, a nagy meleget terhesen kell átvészelnem :)
Az orvosomhoz 2hét múlva megyek, meg akarom majd kérdezni tőle, hogy mi a véleménye a fürdőzésről.
Itthon van medencénk, azt klórozzuk és fertőtlenítjük, nem tudom ez mennyi káros, illetve a Balaton vize ugyebár.
Nektek milyen tapasztalataitok vannak?
Köszönöm
Nem tilos fürödni, de csak hűvös vízben szabad, a meleg vetélést okozhat, tehát pl. a termálvíz felejtős, meg a gyógyvizek is általában, de annak az összetételéhez úgyis kiírják, hogy szabad-e terhesen belemenni.
A Balatonnál fennáll a fertőzés veszélye.
A termálvíz tilos,ha nincs gond a terhességeddel akkor nyugodtan mehetsz strandra!
Nekem ezt mondta a dokim!
Szia!
Én teljesen el vagyok tiltva a fürdőzéstől...egyébként én is 18 hetes vagyok. Volt hematómám, és sajnos lecsapott rám valami baci is...amit inkább kiírtani kéne, nem pedig jobban szaporítani! Nekem a kádban fürdés is tilos!
Lejjebb írja, hogy milyen vizekben igen és melyikben nem ajánlott.
Mi is megyünk a Balatonra, az én dokim is azt mondta, hogy nyugodtan fürödhetek. Hát majd meglátom. :)
Köszönöm a válaszokat.
Semmi baj nincs a terhességemmel, lekopogom. A héten merült fel bennem a kérdés, a saját medencénkkel kapcsolatban sem vagyok biztos. Ezért mindenképpen megkérdezem az orvosom, bár Ő biztos azt mondja majd, hogy döntsem el, de korlátozott mennyiségben mindent lehet....
Nekem lehet(ne) kádban fürdeni, de mióta megtudtam hogy terhes vagyok nem mertem :)
Rokonomnak semmi gondja nem volt a terhessége alatt, egészen addig, amíg -az orvos engedélyével- elutaztak nyaralni külföldre a Fekete-tenger mellé. Kapott egy fertőzést, a kislánya még a hasában 3-szor agyvérzést kapott, 100%-os testi és értelmi fogyatékossággal született. Már 10 éves elmúlt, és csúnyán hangzik, de egy élő-halott kislány. Nem tud beszélni, mozogni, semmit.
Nyilván nem feltétlenül kell ilyennek történnie, csak azért írtam le, hogy tudd, hogy ilyen is előfordulhat sajnos, még egy teljesen problémamentes terhességnél is.
:(
De ha nem nagyon bírod pancsolás nélkül, akkor szerintem a saját medencétekbe nyugodtan megmártózhatsz, persze mértékkel.
Bocs az offért, de agyvérzést bármitől kaphat az ember. Vagy akár állapotosan is elüthet egy autó. Ezer baj történhet az emberrel a várandóssága alatt és azon kívül is. Fölösleges mindenen parázni! Mellesleg 100%-os fogyatékosság nincs (gyógypedagógus vagyok, tehát tudom). Aki 100%-os fizikai károsodást szenved, az gyakorlatilag nem él. Ehhez azt hiszem nem kell nagy matek.
Kedves kérdező! Itt hallhatsz mindenfélét, de a döntés a tiéd. Nyilván a sok vélemény közül a leghangsúlyosabb a dokidé lesz. Egyébként többek között pont ezért vizsgálják a méhszáj állapotát (azt, hogy mennyire zárt), s amíg mindent rendben találnak, addig szoktak engedni lubickolni szerintem.
Szia!
Nekem is nagy dilemma volt mert itt rengetegen írják hogy nyugodtan lehet fürdeni, én augusztusban szülök, június végén megyünk nyaralni és pont tegnap kérdeztem a védőnőmet hogy mi a véleménye. Nekem azt mondta hogy csakis szűrt napfényben (árnyékban tartózkodhatom) és fürdeni csak akkor menjek be ha már iszonyú meleg van és maximum annyi időre hogy csapok kettőt a kezemmel és ennyi. Hát meglepődtem és kicsit el is szomorodtam de én befogom tartani mert így is volt baktérium a vizeletemben eddig kétszer. Ha nem vagy szívbajos akkor menj nyugodtan fürdeni de előtte kérdezd meg a dokidat.
Boldog Babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!