Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen fürdőzés?

Terhesen fürdőzés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

18hetes terhes vagyok, októberre vagyok kiírva, tehát az egész nyarat, a nagy meleget terhesen kell átvészelnem :)

Az orvosomhoz 2hét múlva megyek, meg akarom majd kérdezni tőle, hogy mi a véleménye a fürdőzésről.

Itthon van medencénk, azt klórozzuk és fertőtlenítjük, nem tudom ez mennyi káros, illetve a Balaton vize ugyebár.

Nektek milyen tapasztalataitok vannak?

Köszönöm

2012. máj. 4. 12:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én inkább csak az otthoni medencében fürödnék.
2012. máj. 4. 12:21
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem tilos fürödni, de csak hűvös vízben szabad, a meleg vetélést okozhat, tehát pl. a termálvíz felejtős, meg a gyógyvizek is általában, de annak az összetételéhez úgyis kiírják, hogy szabad-e terhesen belemenni.

A Balatonnál fennáll a fertőzés veszélye.

2012. máj. 4. 12:22
 3/11 anonim ***** válasza:

A termálvíz tilos,ha nincs gond a terhességeddel akkor nyugodtan mehetsz strandra!

Nekem ezt mondta a dokim!

2012. máj. 4. 12:33
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én teljesen el vagyok tiltva a fürdőzéstől...egyébként én is 18 hetes vagyok. Volt hematómám, és sajnos lecsapott rám valami baci is...amit inkább kiírtani kéne, nem pedig jobban szaporítani! Nekem a kádban fürdés is tilos!

2012. máj. 4. 12:36
 5/11 anonim ***** válasza:

[link]

Lejjebb írja, hogy milyen vizekben igen és melyikben nem ajánlott.

Mi is megyünk a Balatonra, az én dokim is azt mondta, hogy nyugodtan fürödhetek. Hát majd meglátom. :)

2012. máj. 4. 12:39
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Semmi baj nincs a terhességemmel, lekopogom. A héten merült fel bennem a kérdés, a saját medencénkkel kapcsolatban sem vagyok biztos. Ezért mindenképpen megkérdezem az orvosom, bár Ő biztos azt mondja majd, hogy döntsem el, de korlátozott mennyiségben mindent lehet....

Nekem lehet(ne) kádban fürdeni, de mióta megtudtam hogy terhes vagyok nem mertem :)

7/11 anonim ***** válasza:
16%

Rokonomnak semmi gondja nem volt a terhessége alatt, egészen addig, amíg -az orvos engedélyével- elutaztak nyaralni külföldre a Fekete-tenger mellé. Kapott egy fertőzést, a kislánya még a hasában 3-szor agyvérzést kapott, 100%-os testi és értelmi fogyatékossággal született. Már 10 éves elmúlt, és csúnyán hangzik, de egy élő-halott kislány. Nem tud beszélni, mozogni, semmit.

Nyilván nem feltétlenül kell ilyennek történnie, csak azért írtam le, hogy tudd, hogy ilyen is előfordulhat sajnos, még egy teljesen problémamentes terhességnél is.

:(

De ha nem nagyon bírod pancsolás nélkül, akkor szerintem a saját medencétekbe nyugodtan megmártózhatsz, persze mértékkel.

8/11 anonim ***** válasza:

Bocs az offért, de agyvérzést bármitől kaphat az ember. Vagy akár állapotosan is elüthet egy autó. Ezer baj történhet az emberrel a várandóssága alatt és azon kívül is. Fölösleges mindenen parázni! Mellesleg 100%-os fogyatékosság nincs (gyógypedagógus vagyok, tehát tudom). Aki 100%-os fizikai károsodást szenved, az gyakorlatilag nem él. Ehhez azt hiszem nem kell nagy matek.

Kedves kérdező! Itt hallhatsz mindenfélét, de a döntés a tiéd. Nyilván a sok vélemény közül a leghangsúlyosabb a dokidé lesz. Egyébként többek között pont ezért vizsgálják a méhszáj állapotát (azt, hogy mennyire zárt), s amíg mindent rendben találnak, addig szoktak engedni lubickolni szerintem.

2012. máj. 4. 13:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha teljesen zárt a méhszájad, akkor nem tilos a fürdőzés. És inkább a Balaton, mint egy bacis strand. Az élő vízben kevesebb a bacilus.
2012. máj. 4. 14:06
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is nagy dilemma volt mert itt rengetegen írják hogy nyugodtan lehet fürdeni, én augusztusban szülök, június végén megyünk nyaralni és pont tegnap kérdeztem a védőnőmet hogy mi a véleménye. Nekem azt mondta hogy csakis szűrt napfényben (árnyékban tartózkodhatom) és fürdeni csak akkor menjek be ha már iszonyú meleg van és maximum annyi időre hogy csapok kettőt a kezemmel és ennyi. Hát meglepődtem és kicsit el is szomorodtam de én befogom tartani mert így is volt baktérium a vizeletemben eddig kétszer. Ha nem vagy szívbajos akkor menj nyugodtan fürdeni de előtte kérdezd meg a dokidat.

Boldog Babavárást!

2012. máj. 4. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!